HRBATŮV KOSTELEC

Národní divadlo čeká demolice

23. 9. 2010 08:00 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Kvůli administrativní chybě je osud Národního divadla již téměř zpečetěn. „Ve věci záchrany památky už nemůžeme podniknout více, je to neodvratné, “ řekl ministr kultury Knížak. Podle něj za to může takzvaný úřednický šotek, tedy chyba při přepisu do počítače. Zbouráno mělo být Národní kyvadlo, které však stojí přes řeku naproti, na místě bývalého stalinova pomníku.

„Prvně bude stržena Hynaisova opona, “ říká Knížak. "Poté budou odstraněny sochy dvojspřeží ze střechy a znehodnoceny tak, aby je nikdo nemohl použít k jiným účelům."

Unikátní lustr, který visí nad hledištěm,  má být rozebrán na sklo a kovy a následně recyklován. Cenné mably Mikoláše Alše budou před rozřezáním pečlivě zdokumentovány, aby jejich reprodukce mohly vyjít příští rok v publikaci TOP10 úspěchů 2010. A nakonec busty, kterých je v budově nesčetně, budou rozmělněny v prach a z něj pak bude vyroben lepicí tmel na kočičí hlavy. „Tím se české hlavy symbolicky dostanou do každé nově zbudované cyklostezky, “ říká Knížak. Těch chce město příští rok postavit neuvěřitelných jedenáct kilometrů. A to rozhodně není na kočku.

„Každá sranda ovšem něco stojí, “ dodává Knížak. Bourání divadla vyjde daňové poplatníky na necelé tři miliardy korun. Již nyní je proto ustavena celonárodní sbírka. Své celoživotní úspory můžete posílat na účet 245147395/0300 nebo formou SMS ve formátu DMS mezera DEMOLICE mezera ND na číslo 906131313. Cena jedné SMS je značná.

R.E.K.L.A.M.A
Odkládejte svůj čas na horší časy! Vaše Časová spořitelna, a.s.

Hvězdný koncert v knihovně

22. 9. 2010 19:00 - Kultura - Alexandr Kosodřev

V městské knihovně se ve středu konal koncert Ňadry Urbánkové (znáte z TV), Jitky Hlodavcové (znáte z TV), završený překvapením večera - strašidelným travesti vystoupením Luďka Soboty (TV) a klavírním koncertem Leony Machálkové (znáte z TV).

V městské knihovně se ve středu konal koncert Ňadry Urbánkové (znáte z TV), Jitky Hlodavcové (znáte z TV), završený překvapením večera - strašidelným travesti vystoupením Luďka Soboty (TV) a klavírním koncertem Leony Machálkové (znáte z TV).

Pěvkyně přesvědčily hlasovým rozsahem. Zostra nasadily vysokofrekvenční operou v A120 „Bubínky bolesti“. Vzápětí naservírovaly infrazvučnou árii, též od Dobřicha Smetany, „Má slast“ v sub B. V hlavách citlivějších posluchačů se probudily další osobnosti a společně se zpěvačkami utvořily smíšený sbor.

Pak následoval koncert C dur. C zahrála na jednostrunný klavír Leona Machálková.

A nakonec všemu nasadil pomyslnou korunku na dortu Luděk Sobota, který se svlékl.

R.E.K.L.A.M.A
lehací a sedací práce, přizdistání, odborný dohled. Volejte 777857564.

O Michaela Jacksona je stále velký zájem

7. 4. 2009 22:22 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Zájem o Hvězdu je doslova astronomický. Na stránkách www.michaeljacksonpieces.com si můžete zakoupit části Jacksonova těla za poměrně přijatelné ceny. Fanoušci chtěji především Jacksonovo srdce a jeho poslední stolici, kterou vykonal těsně před smrtí ve 21:05. „Stolice byla ještě teplá, když už byl Král studený, “ sdělil Jacksonův osobní sluha.

Po Jacksonovi zbyly také tři děti. Jsou ale neduživé a jistě brzy zemřou. Na adrese www.celebritydeath.com si můžete vsadit, které z dětí zemře dříve a jak. Pokud uhádnete pořadí všech a způsob jejich smrti, vyhrajete tělo Prince i s kyslíkovým stanem.

R.E.K.L.A.M.A
Celé dětské tábory to sem jezdí dýchat. Holotropní biodýchánek přímo na komíně, nyní v akci za 999 Kč!

Komentář: Rosa na kolejích

17. 9. 2007 21:12 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Zamyslel jsem se nad slovy písně Rosa na kolejích. Konkrétně nad refrénem, v němž se zpívá "Tak do toho šlápni, ať vidíš kousek světa..." No a ten refrén mi právě není jasný - ráno jsem do něčeho šlápnul, ale dál než do teska jsem se stejně nedostal.

R.E.K.L.A.M.A
i bez vaření, dodává Lovochema Lovosice.