HRBATŮV KOSTELEC

Wabi daněk je kriticky ohrožený druh

30. 4. 2013 22:39 - Zdraví - Standa Skandál

Wabi daněk je velmi vzácným druhem daňka z čeledi jelenovití a je na pokraji vymření.

Wabi daněk byl poprvé spatřen v roce 1947 Tomášem Baťou  ve Zlíně jak popíjel odpad z chmelového extraktu.  Tento druh bohužel přivykl tolik alkoholu, že celá stáda trpí vzácnou cirhózou jater již celá desetiletí. Díky posledním metanolovým kauzám pomřelo několik samců a stav je kriticky ohrožený.
Zajímavost: Wabi daněk se jako jediný nebojí ohně ačkoliv většinu života tráví pospáváním v lesích. Na rozdíl od nosorožce, který hasí požáry zadupáním, wabi daněk většinou na oheň močí.

Poslední kusy jsou na léčení v zvířecím protialkoholním sanatoriu Dr. Nemocné. "Nevíme co s tím. Chlastaj jak duha pořád." stežuje si Nemocná a zvažuje nasazení metadioxinu.

Zdá se, že za pár let bude osud tohoto druhu zpečetěn. 

 

R.E.K.L.A.M.A

Vaříme s hovny

8. 3. 2011 18:44 - Zdraví - Alexandr Kosodřev

Ve spolupráci s nakladatelstvím Votobia jsme vydali publikaci Vaříme s hovny. Publikace okamžitě vzbudila kontroverzi a mnoha lidem doslova není po chuti. Byla proto nedávno stažena z prodeje. My se ale nedáme! Jednotlivé kapitoly nyní můžete číst díky BLESKu, který je vydává coby čtenářské recepty!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Votobia jsme vydali publikaci Vaříme s hovny. Publikace okamžitě vzbudila kontroverzi a mnoha lidem doslova není po chuti. Byla proto nedávno stažena z prodeje. My se ale nedáme! Jednotlivé kapitoly nyní můžete číst díky BLESKu, který je vydává coby čtenářské recepty!

 

 

Zařaďte do svého jídelníčku enzymy

10. 10. 2010 12:59 - Zdraví - Alexandr Kosodřev

Kvalitu našeho života, pevného zdraví a průběh biochemických reakcí a dějů ovlivňuje řada faktorů, mezi něž patří i enzymy.

Kvalitu našeho života, pevného zdraví a průběh biochemických reakcí a dějů ovlivňuje řada faktorů, mezi něž patří i enzymy.

A protože enzymy najdeme jen v syrových potravinách, můžeme je doplnit potravinovými doplňky, ale v lepším případě se zaměříme na častější konzumaci syrových hoven.

Na zvýšený přísun enzymů v potravě bychom se měli zaměřit už okolo dvacátého roku života, kdy produkce vlastních enzymů klesá a vlastních hoven stoupá. Je třeba si uvědomit, že většina lidí pak už produkuje jenom hovno.

R.E.K.L.A.M.A

Pohádka o vlhkém království (výtěr z pacientova deníku)

24. 9. 2010 - Zdraví - Alexandr Kosodřev

Bylo jednou jedno království a v něm žil princ. Ale to nechme stranou, to nikoho nezajímalo, protože v království bylo takové vlhko, že tam nikdo neměl náladu starat se o politiku.

Bylo jednou jedno království a v něm žil princ. Ale to nechme stranou, to nikoho nezajímalo, protože v království bylo takové vlhko, že tam nikdo neměl náladu starat se o politiku.

Jednou přišel za princem sluha a postěžoval si, že je mu strašně vlhko, až si připadá, jako by se spíš koupal a neví, co si s tím má počít. Princ mu odpověděl, ať s tím tedy nic nedělá a vlhko bylo dál. Vlhko bylo vlezlé. Ještě vlezlejší než kdyby bylo vlezlé sucho. To třeba se stalo v sousedním království, že tam bylo pořád vlezlé sucho. A nikdo tam kvůli tomu neměl náladu starat se o politiku. A ani se tudíž nedozvěděl, že někde jinde může být strašně vlhko.

R.E.K.L.A.M.A