HRBATŮV KOSTELEC

Brněnští vědci vynalezli 1D tisk

10. 5. 2013 19:54 - Finance - Alexandr Kosodřev

Ačkoli se může zdát, že 3D tiskárny způsobí světovou technologickou revoluci, brněnští vědci přicházejí s objevem mnohem převratnějším: 1D tiskem.

„Odstranili jsme přebytečné dimenze, čímž vznikla 1D tiskárna, která umí tisknout jeden bod, a to až v rozlišení 1 DPI,“ vyzdvihuje přednosti tiskárny docent Vrána, který svou karieru na univerzitě zasvětil právě 1D tisku. "Ten bod je tak malý, že není vidět. Vidíte?" pokračuje Vrána. 

Vrána dostal nápad už před deseti lety, když celou svou pracovní dobu strávil pozorováním tužky zabodnuté do papíru. „Napadlo mne tehdy, celou věc nějak zautomatizovat,“ říká. "Neumím si ještě zcela představit, kam 1D tisk povede, ale je možné, že způsobí světovou revoluci v pracovním nasazení. Uvědomte si ty tuny papíru, které se dnes musejí potisknout. S naší 1D tiskárnou by stačil pouhý kousíček papíru pro jakoukoli příležitost, snad vyjma jediné - a to by byla značná úspora lesů."

1D tiskárna zatím vydrží v provozu pouze jeden den, umí tisknout pouze v černé barvě a rychlostí jedné dioptrie za sekundu nevyniká. Brněnští vědci pod vedením doc. Vrány konstruují variantu pro tisk na zelený papír. Docent Vrána má rozpracovánu i koncepci neviditelného tisku. "Patent neviditelné ruky trhu mi někdo ukradl, ale neviditelnou tiskárnu mi nevezmou!" uzavírá.

Čas ukáže, zda se novinka rozšíří. Jedno je už teď jisté: černě lze tisknout také na červený papír. Právě na to obdržel Vrána nedávno další grant.

R.E.K.L.A.M.A
časopis který vidí pod povrch

Jiřina Bohdalová a.s. uvádí na trh nové výrobky

8. 5. 2013 08:59 - Finance - Standa Skandál

Jiřina Bohdalová založila globální korporaci Jiřina Bohdalová a.s. a uvádí na trh nové výrobky pod značkou Jiřina Bohdalová®

Korporace Jiřina Bohdalová a.s. již od svého založení slaví úspěchy.

Z výrobků osobní hygieny jmenujme velmi úspěsný šampon na vlasy Pačesy Jiřinky, set mýdla s tělovým mlékem Pohlazení od Jiřinky. Velký zájem strhnul i toatelní papír Extrajemná Bohdalka, nezdrápaná prdelka. Na toaletu se hodí každé hospodyňce zahnutá štěka Jiřina s motivem květů jiřin. Do kuchyně se vám zase budou hodit bezedné hrnce Bohdalové.

Pro chvíle pohody  Jiřina Bohdalová a.s. uvedla na trh extrajemný tabák Jiřinio Pokouřeníčko se stopami konopí a vlastního potu z kterého se výrábí i esenciální vůně Jiřina Bohdalová G (geronto).

Jiřina Bohdalová a.s. se pustila i do netradičního odvětví erotických pomůcek. Obrovský zájem strhla  nafukovací panna s třemi otvory s názvem Roztoužená Jířa II,  vakuová pumpa Sigma Bohdalová a masturbační vagina Tajemství rozkošné Jiřinky vyrobené přesně podle vzoru Jiřiny Bohdalové. Lubrikační gel Secret of Secretion Jiřina Bohdalová jde přímo na dračku.

Jiřina Bohdalová a.s. nyní vyvíjí i domácí služebnou Jiřina Bohdalová založenou na systému Android 2.31.5.6.

R.E.K.L.A.M.A
Jste vůl, že jste si ještě nekoupil krávu.

Organisace spolku autorských fúzuje s Zentrallehranstalt (ZLA)

30. 4. 2013 13:46 - Finance - Standa Skandál

VÍDEŇ: OSA uzavřela smlouvu o fúzi s rakouskou ZLA  a upevní tak pozici na trhu s autorskými právy.

Česká Organizace spolku autorských OSA fúzuje s Zentrallehranstalt, (Centrální vzdělávací instituce pozn. red.) a vytvoří tak základnu pro nové kádry nově formované organisace  s názvem OSA ZLA, GmbH.

Předseda Zittler uvažuje o náboru nových kádrů s německé autorské  a genetické organisace GESTAPO, jsou tam prý nezkorumpovatelní inspektoři.

Hudba žije!

R.E.K.L.A.M.A
Lék proti všem. Před upotřebením se poraďte se svým svědomím.

Vědci z VCnH vynalezli výrobu živočišné bílkoviny z hnoje

23. 4. 2013 14:37 - Finance - Standa Skandál

Kostelečtí vědci z VCnH učinili převratný objev: výrobu masa z hnoje a hoven. Dokáží nyní vyrobit pomocí speciální rafinační metody kuřecí stehýnka i křidýlka.

Celý objev popisuje RNDr. et Ing. Tomáš Lahola, CSc, ředitel VCnH: "Po úspěsném představení auta na hovno přícházíme s další revolucí do stravování. Společně s Běhavkovovými závody n.p. jsme vyvinuli nový druh mouchy, superobří masařky, která se živí - čím jiným než hovnem! Z mouchy vyrábíme univerzální bílkovinu, kterou pak nahrazujeme jakoukoli jinou živočišnou produkci," pochvaluje si Lahola.

Ústředním prvkem této revoluční metody je moucha makropulos®, nová zmutovaná verze masařky a prasete. Dnes jsou vyvinuté tři podverze, jejichž mísením se vyrábí m-králičí, m-kuřecí a m-husí maso, které je podle studie herr Pohlreicha 13,5krát chutnější než humus, kterým se živí arabové.

Tomáš Lahola nám dále vysvětluje: "U nás soju vypěstovat nelze, kdežto mouchy lítají všude a všude je nasráno, dle Bakaky i v kancelářích. Pronajali jsme si opuštěný hangár. Na zem vyvezeme několik tun hoven, do nichž nasadíme prvotní muší kulturu (tzv. mušinu). Uzavřeme to tam a počkáme, až se mouchy namnoží. Líhnutí každé generace sledujeme a vyhodnocujeme pomocí speciálních mušítačů. Této fází říkáme zrání a vzniká stařena, neboť dochází ke žraní podkladu. Mouchy spotřebují úplně všechna hovna a zbyde témeř čistá muší bílkovina. Fáze zrání je ukončena terminací, kdy do hangáru vpustíme chlór. Mouchy jím jednak zahubíme a jednak vybělíme. Pak už stačí otevřít dveře a sklizeň pomocí velkého vysavače může začít."
Příklad suroviny pro výrobu bílkoviny

 

Rafinace 

Z hangáru mouchy putují do sušičky a mlýnu. Výsledkem této fáze je bílorůžová hmota, kterou je nutno ještě dále vyčistit (rafinovat). Jsou však lidé, kteří preferují mouchy nerafinované. „Výborně to sladí,“ říká Tomáš Lahola, "v prášku zůstává i spousta fruktózy a bílkovina v kafi chutná jako mléko." 

Rafinace muší bílkoviny se provádí rozpuštěním biomembrán a denaturací proteinů detergentem. "Obvykle používáme Triton X-100 a laurylsíran sodný. Některé muší odrůdy, například m-králičí, sice mají vyšší výnosy, ale bohužel i pevnější schránky. Tyto odrůdy po zmražení tekutým dusíkem předdrtíme," upřesňuje Lahola.

A jak výsledek vypadá? "Po rafinaci získáme čistou muší bílkovinu, která je nerozlišitelná od mléčné. Vypadá jako mozarella. Ostatně, pod tímto názvem ji již také prodáváme. Další aplikací může být přidání proteinázy a škrobu, čímž vzniká vláčný jogurt, také již prodávaný pod značkou {{Mámino pohlazení® = nyní v akci v XINDLu jen za 15 Kč}}. Nedávno jsme rozjeli výrobu masa. Přidáním kuřatózy přepracováváme bílkovinu na stehýnka a křidýlka," říká Lahola.

Běhavkovovy závody n.p. jednají s firmou Pap und Deckel na dodávkách automatických linek na zpracování hnoje, hoven a bílkoviny. Do roka a do dne by měl v Hrbatově Kostelci vyrůst zbrusu nový vertikálně i horizontálně integrovaný masokombinát M.Macropulos, LTD., který zajistí potravinovou soběstačnost nejen Hrbatova Kostelce, ale celého světa.

Věříme, že si nejen Kostelečtí pochutnají!

 

Aktualizace: Na pultech našich supermaketů se objevila náhrada mléčných výrobků PIZZDARELLA. Análýzou jsme zjistili, že jde o bílkovinu masařky makropulos®, ale výchozí surouvinou jsou zvratky! Upozoňujeme spotřebitele na vážná rizika spojená s konsumací PIZZDARELLy. M.Macropulos, LTD. podává trestní oznámení za zneužití patentových práv.

R.E.K.L.A.M.A

 

 

R.E.K.L.A.M.A