Kostelečtí vědci z VCnH učinili převratný objev: výrobu masa z hnoje a hoven. Dokáží nyní vyrobit pomocí speciální rafinační metody kuřecí stehýnka i křidýlka.
Celý objev popisuje RNDr. et Ing. Tomáš Lahola, CSc, ředitel VCnH: "Po úspěsném představení auta na hovno přícházíme s další revolucí do stravování. Společně s Běhavkovovými závody n.p. jsme vyvinuli nový druh mouchy, superobří masařky, která se živí - čím jiným než hovnem! Z mouchy vyrábíme univerzální bílkovinu, kterou pak nahrazujeme jakoukoli jinou živočišnou produkci," pochvaluje si Lahola.
Ústředním prvkem této revoluční metody je moucha makropulos®, nová zmutovaná verze masařky a prasete. Dnes jsou vyvinuté tři podverze, jejichž mísením se vyrábí m-králičí, m-kuřecí a m-husí maso, které je podle studie herr Pohlreicha 13,5krát chutnější než humus, kterým se živí arabové.
Tomáš Lahola nám dále vysvětluje: "U nás soju vypěstovat nelze, kdežto mouchy lítají všude a všude je nasráno, dle Bakaky i v kancelářích. Pronajali jsme si opuštěný hangár. Na zem vyvezeme několik tun hoven, do nichž nasadíme prvotní muší kulturu (tzv. mušinu). Uzavřeme to tam a počkáme, až se mouchy namnoží. Líhnutí každé generace sledujeme a vyhodnocujeme pomocí speciálních mušítačů. Této fází říkáme zrání a vzniká stařena, neboť dochází ke žraní podkladu. Mouchy spotřebují úplně všechna hovna a zbyde témeř čistá muší bílkovina. Fáze zrání je ukončena terminací, kdy do hangáru vpustíme chlór. Mouchy jím jednak zahubíme a jednak vybělíme. Pak už stačí otevřít dveře a sklizeň pomocí velkého vysavače může začít."
Rafinace
Z hangáru mouchy putují do sušičky a mlýnu. Výsledkem této fáze je bílorůžová hmota, kterou je nutno ještě dále vyčistit (rafinovat). Jsou však lidé, kteří preferují mouchy nerafinované. „Výborně to sladí,“ říká Tomáš Lahola, "v prášku zůstává i spousta fruktózy a bílkovina v kafi chutná jako mléko."
Rafinace muší bílkoviny se provádí rozpuštěním biomembrán a denaturací proteinů detergentem. "Obvykle používáme Triton X-100 a laurylsíran sodný. Některé muší odrůdy, například m-králičí, sice mají vyšší výnosy, ale bohužel i pevnější schránky. Tyto odrůdy po zmražení tekutým dusíkem předdrtíme," upřesňuje Lahola.
A jak výsledek vypadá? "Po rafinaci získáme čistou muší bílkovinu, která je nerozlišitelná od mléčné. Vypadá jako mozarella. Ostatně, pod tímto názvem ji již také prodáváme. Další aplikací může být přidání proteinázy a škrobu, čímž vzniká vláčný jogurt, také již prodávaný pod značkou {{Mámino pohlazení® = nyní v akci v XINDLu jen za 15 Kč}}. Nedávno jsme rozjeli výrobu masa. Přidáním kuřatózy přepracováváme bílkovinu na stehýnka a křidýlka," říká Lahola.
Běhavkovovy závody n.p. jednají s firmou Pap und Deckel na dodávkách automatických linek na zpracování hnoje, hoven a bílkoviny. Do roka a do dne by měl v Hrbatově Kostelci vyrůst zbrusu nový vertikálně i horizontálně integrovaný masokombinát M.Macropulos, LTD., který zajistí potravinovou soběstačnost nejen Hrbatova Kostelce, ale celého světa.
Věříme, že si nejen Kostelečtí pochutnají!
Aktualizace: Na pultech našich supermaketů se objevila náhrada mléčných výrobků PIZZDARELLA. Análýzou jsme zjistili, že jde o bílkovinu masařky makropulos®, ale výchozí surouvinou jsou zvratky! Upozoňujeme spotřebitele na vážná rizika spojená s konsumací PIZZDARELLy. M.Macropulos, LTD. podává trestní oznámení za zneužití patentových práv.