HRBATŮV KOSTELEC

Seriál: Vaření v extrémních podmínkách

31. 5. 2014 00:25 - Zdraví - Alexandr Kosodřev

Vítejte u prvního dílu našeho seriálu o vaření. Dnes si povíme o tom, jak uvařit v extrémních podmínkách hotelového pokoje.

Čtyřhvězdičkový hotel znamená zvláště extrémní podmínky: káva 5 Euro, pivo 6 Euro, chipsy 5 Euro. Jsme Češi spořiví a tohle raději přenecháme Holanďanům. Náš šéfkuchař, Zdeněk Poblrajch si vybral jednoduché jídlo, které zvládne každý Čech v téměř každém hotelovém pokoji: špagety na čínský způsob Yen-Tac. (Nebo spíše jídlo si vybralo jeho - více o tom dále.)

Důležité je, aby byl pokoj vybaven základním kuchyňským náčiním, kupříkladu varnou konvicí. V nejextrémnějších podmínkách se na pokoji může nacházet místo ní kávovar, což situaci znesnadní. Pak záleží na kávovaru - možná půjde přizpůsobit, možná ne - v nejvyšší krizi je možno použít horkou vodu ze sprchy (ale pozor na legionely!)

Co budeme k vaření potřebovat? V našem případě nám postačilo jedno poloprázdné balení špaget. Jak říká Zdeněk Poblrajch, člověk nikdy neví - jedná se o postmoderní vaření, kde oproti klasickému vaření výsledek neovlivňuje kuchař, nýbrž kuchař je pouze nástrojem surovin, které jsou v danou chvíli k dispozici, tedy špaget.

Postup:

1. Do varné konvice nalejeme vodu. Nebojíme se přesáhnout horní maximální rysku.
2. Svazek špaget rozlomíme vejpůl a ponoříme jej do vody. Konvici zapneme a počkáme, až se bude voda vařit.
3. Poté konvici vypneme, přiklopíme a necháme pět minut stát.  Špagety začnou měknout.
4. Konvici znovu zapneme a těsně před tím, než se voda začne vařit, opět konvici vypneme. 
5. Po dalších pěti minutách vodu slijeme. A pozor! Toto je důležitý okamžik! Kdo chce, může vodu slít do hrnečku a vyrobit chutnou polévku. (o Polévce na somálský způsob si povíme v některém z příštích dílů)

Vzhledem k tomu, že žádné další suroviny nejsou (občas se na pokoji sice vyskytuje cukr, ale nikoli sůl), špagety Yen-Tac podáváme jen tak. Můžeme zapíjet vodou.

Vaření v hotelovém pokoji

Vaření v hotelovém pokoji

Zdeněk Poblrajch na závěr radí: když budete chvíli lovit v batohu, možná najdete i jablko.

P.S. Příště nezapomeňte vzít u snídaně jogurt.

 

R.E.K.L.A.M.A
pro myši a slimáky

Světem hýbe nový trend: mrtvá strava místo živé stravy, svět dobývá morsitariánství (mor vitariánství)

26. 5. 2014 18:26 - Zdraví - Standa Skandál

Podle dávných východních principů harmonické rovnováhy Jin a Jang, i strava musí harmonizovat. Živá a mrtvá strava tak dobývá svět. Morsitariánství (mor vitariánství) je opakem vitariánství.

Po vlně živé stravy (vitariánství), tedy pojídání živných rostlin a zvířat přichází staronový směr: pojídání mrtvého jídla.

"Mrtvá strava je zvláště vhodná pro vzdušná znamení, optimistické a příliš živé lidi, kteří musí hledat půdu pod nohama a připoutat se více k zemi. Pojídání zdechlin zvířat živé lidi usadí, zvláště na pak mísu nebo nemocniční lůžko a o to tu jde. Právě rozkládající se mrtvola je plná uzemňujících energií, kdy přechází v úrodnou zeminu." vysvětluje MUDr. Illona Nemocná.

Nemocná také nasazuje na notorické optimisty anaerobik v kombinaci s mrtvou stravou.

"Nemůžeme strpět v naší spoečnosti příliš velké optimisty!" říká Illona Nemocná.

Mrtvou stravu lze nalézt například v lese, jde převážně o uhynulou zvěř jako je vysoká a divoká prasata. Znalci si pochutnají i na mrtvém hovniválovi. Sanatorium Nemocné ale počítá s rostoucím zájmem uzavřít kontrakt na dodávky konfiskátů s kafilérií z Českých Budějovic.

Pravými morsitariánem je sup Nelson Mandela - mrchožravý.

Sup mrchožravý - morsitarián

R.E.K.L.A.M.A
Odstraníme vaše ego nebo co chcete.

Morsitariánství (mor vitariánství) je opakem vitariánství.

R.E.K.L.A.M.A

Rodiče mohou získat příspěvek, pokud pošlou děti na pracovní tábor

22. 5. 2014 20:55 - Zdraví / AKTIP - Alexandr Kosodřev

Až na dva tisíce korun si mohou přijít rodiče, kteří pošlou své ratolesti na dětský pracovní tábor. Podmínkou je, aby byly děti zdravé, dobře snášely vysokou psychickou i fyzickou zátěž a v případě církevních táborů, aby byly pěkné.

„Výchova dětí podobá se práci se stromy,“ upřesňuje MUDr. Klímová z centra AKTIP, vedoucí projektu. "Jak jistě víte, stromy musíte pravidelně prořezávat, aby nesly ovoce. A stejné je to s dětmi. Na našich táborech používáme nejmodernější pediatrické postupy a metodicky vycházíme z upravených příruček Jaroslava Foglara."

... Když se některým kamarádům udělaly otoky z žízně, Rudý Kohout jim vysvětlil, že to se hlásí o slovo bobřík žízně. To přejde, myslete na práci! vyzval chlapce ...
J. Foglar, Hroši od bobří řeky, reediční korektura MUDr. Klímová

Klímová pokračuje: "Děti se na táborech naučí užitečným dovednostem jako je práce se stromy, dobývání rud či základy práce u lisu. Připravují-li rodiče svou ratolest na kariéru ve státním aparátu, výcvik bobříka mlčení je určen právě pro ně.  Bude zakončen Certifikátem totální mlčenlivosti, na nějž poskytujeme doživotní záruku."

"A nebo, mají-li rodiče zájem o církevní kariéru svého potomka, nechť jej umístí do přidruženého tábora Církve snědků Jehounových. Kněží mají pro děti připraveny také nějaké bobříky," uzavírá Klímová.

 

 

 

 

 

R.E.K.L.A.M.A

Buďte sami sebou!

23. 11. 2013 13:09 - Zdraví / AKTIP - Alexandr Kosodřev

V centru alternativní medicíny AKTIP byly zahájeny nové kurzy. Mohou se jich zúčastnit všichni, kteří stojí o to, stát se sami sebou.

"Myslíte si, že jste sami sebou? To je klam. Ve skutečnosti podléháte bludu a slepě přejímáte myšlenky jiných autorit," říká MUDr. Klímová. "Abyste se stali sami sebou, musíte napřed zahodit vše, co jste se dosud naučili. Začít od úplných základů. V prvním levelu, který je povinný pro všechny, se proto učíme znovu chodit..

Naučte se používat mozek, tak se jmenuje další level a stejnojmenná publikace Dr. Klímové. „Víc vám k tomu neřeknu, protože dokud si tu knihu nepřečtete, stejně byste nic nepochopili,“ říká Dr. Klímová.

Třetí level, úroveň bytí.
Outsourcujte svou osobu. Buďte sami sebou, nebo i lepšími.
Vyberte si z nabídky tarifů  „Jsem“.
Například: Jsem zodpovědný. Jsem spolehlivý. Jsem schopný.

R.E.K.L.A.M.A
Pro případ předávkování čtěte příbalový leták.