HRBATŮV KOSTELEC

Odstartovala velká světová rekatolizace

20. 12. 2013 00:01 - Kultura / Náboženství - Alexandr Kosodřev

„Ještě před pár týdny bychom si něco takového nemohli dovolit, díky českým restitucím máme kapitál na dokončení projektu rekatolizace,“ říká papež František a pokračuje:

"V prvé řadě je třeba aktualizovat přístup k Bohu. Bůh. Co je to Bůh? Tak jsme se ptávali doposud. Klient se však takto neptá! Naše církev se musí přeorientovat a více se přizpůsobit potřebám klienta. Budoucnost má zábava.

"V posledních dvou stoletích jsme měli některé delty, které naši klienti vnímali negativně. Musíme posílit církevní vizuál. Musíme investovat více do elektronické komunikace. Je nepředstavitelné, aby církev nebyla online v době, kdy má každé dítě chytrý telefon. Interaktivní hry, sociální platformy. Náš produkt je třeba přiblížit klientovi. S klientem musíme více komunikovat, a to především v cloudu, protože cloudová řešení jsou naší doménou již více než dva tisíce let," říká papež František.

"Příští rok chystáme vlastní smartphone, který bude poháněn operačním systémem, kterému můžete důvěřovat. Právě to je nová definice víry!"

"Na klienty však nezapomínáme ani o Vánocích. Pod stromeček jsme jim letos přichystali aplikaci MyGodApp, která udržuje trvalé spojení s Bohem pomocí  speciální proxy. Ať už jste kdekoli, jste stále ve spojení. Pokud se chystáte říkat nebo dělat něco špatného, aplikace vás zavčasu upozorní, nic nezůstane před Bohem skryto. A to je boží!"

R.E.K.L.A.M.A
Chutná tam i zpět.

Tip na vánoční cukroví: pečené židy

12. 12. 2013 18:29 - Kultura - Standa Skandál

Cukrárny Nová Osvětim reagují na pokrizové období celé Evropské Unie a uvádí na trh cenově dostupné vánoční cukroví dříve nazývané pálené židy.

Pečené židy, tak se jmenuje novinka Cukrárny Nová Osvětim. Jde o tradiční sladkohořké berlínské cukroví proslavené zvláště ve válečné době pro svou jednoduchost a levné suroviny.
Detaily receptury ing. Shittler nechce uvádět, ale prý jde o piškot pozvolna pěněný v podélných pecích s polevou z kunerolu (ztuženého rost. tuku) s tzv. cukrářským dehtem (náhražka kaka z odpdu výroby cukru).

R.E.K.L.A.M.A
pro myši a slimáky

Tipy na vánoční dárky

Vaříme na koksu. To je název stejnojmenné knihy pro opravdové labužníky, kteří si potrpí na tradiční ostravské přípravě jídla. Na ostravsku bylo koksu vždy dost. Však se také jedná o uhelný revír a proto Ostraváci raději než svítiplyn používali koks.

R.E.K.L.A.M.A
to máte skoro za pár! Doporučuje americký iluzionista David Gutalax.

Nejvíce se tato tradice ujala v ulici Stodolní a právě odtud pochází řada skvělých receptů, které můžete ochutnat v labužnickém restaurantu KOXOVNA!

R.E.K.L.A.M.A
S balíkem sankcí EU100 můžete čerpat plyn až do 1.9. nebo do vyčerpání! Aktivujte si svůj balíček ještě dnes! Hodně zábavy přeje váš Gazprom.

ekologická výzva na vánoce

R.E.K.L.A.M.A
to máte skoro za pár! Doporučuje americký iluzionista David Gutalax.

Kluby budou muset zavést taneční parket pro invalidy

30. 11. 2013 09:31 - Kultura - Standa Skandál

Taneční kluby budou muset od nového roku zavést taneční parket pro invalidy, kdy vstoupí v platnost vyhláška Ministerstva kultury o provozování klubů a restaurčních zařízení, která sleduje vyhlášku Evropské unie o integraci občanů s tělesným a/i/nebo duševním postižením.

Taneční kuby novou vyhlášku vnímají velmi nelibě, jelikož ubere místa na stání (na parketu) a zvýší investiční i provozní náklady. Taková jedna taneční sofa s certifikátem vyjde nejméně na 150 tisíc kun českých říká Petr Nejezchleb z pražského klubu Paradize, a to nemluvím o servisu. Nemám nic proti našim handicapovaným spoluobčanům, ale oni na těch sofa strašně hopsají a rozvrzají je.

Tak či onak, pro držitele ZTP/XP to vyhláška umožní prostor pro trávení volného času jinak než na vozíku.

R.E.K.L.A.M.A
Sledujeme za vás nejnovější trendy v uvažování. Studio zdravého myšlení AKTIP. Vykakejte negativní myšlenky.
R.E.K.L.A.M.A

Církevní restituce: církev Snědků Jehounových žádá odškodné

20. 10. 2013 13:40 - Kultura / Náboženství - Alexandr Kosodřev

Po vzoru ostatních církví, také církev Snědků jehounových žádá svůj podíl. „V roce 1949 nám sebrali tři páry vysloužilých koní, jednu nemocnou ovci a prošlou kunu,“ stěžuje si nejvyšší bratr církve, Stanislav Neřád. Církev, která se dosud o odškodnění nepřihlásila, nyní po státu žádá návrácení všeho, a to v plné výši. "To znamená, že chceme stejné tři páry vysloužilých koní, jednu nemocnou ovci a pošlou kunu."

„Osobně nevím, kde máme narychlo taková zvířata sehnat,“ kroutí hlavou státní zástupkyně Pospíšilová. "Pražská zoo se sice včera nabídla, že by zvířata nechala upravit do požadované formy, ale stejně si myslím, že takové řešení by bylo těžko průchodné přes ochránce zvířat. Nicméně zákon je zákon, a jsme nuceni požadavku vyhovět, takže nabídku akceptujeme."

Kromě toho si církev činí nárok na další věci, které byly zabaveny bez psané zmínky. Konkrétně jde o kolečkové křeslo z roku 1947, které zmizelo z kanceláře v neznámé budově v 6. patře v noci na 3. dubna 1949 a tisíc hektarů pozemků okolo Brna. „To druhé nás tedy poněkud zaskočilo,“ říká zástupkyně Pospíšilová.

„Zvláště ty pozemky jsou pro nás ale důležité,“ pokračuje bratr Neřád, "chtěli bychom na nich postavit farmu. Never-ever-land, po vzoru Jackonova Neverlandu. Už jsme zkontaktovali Bolka Polívku, který má s provozem podobných farem zkušenosti."

Na farmě hodlá církev podnikat v ekoturistickém ruchu. Návštěvníci budou moci obdivovat šest koní, jednu ovci, kunu a Bolka Polívku per partes relikvie, jehož většinu dražených ostatků Církev zkoupila v aukci na Nekru. Na farmě se bude podávat k obědu nejoblíbenější polívka Bolka Polívky, prdelačka.