HRBATŮV KOSTELEC

Novinky na pultech knihkupců odhalí kruhy v obilí

5. 2. 2014 17:44 - Kultura - Standa Skandál

Vychází první díl světového bestselleru odhalující tajuplné kruhy v obilí. Jsou za těmito úkazy skutečně mimozemšťani ?

Nakladatelství Nová Rudá Vatra společně s výzkumným týmem Necyklopedie vydalo další doslova hořlavou publikaci se jménem Kurvy v obilí, díl první: Odhalený kód tajuplných obrazců.
Čtenáři se dozví které kurvy kruhy vlastně dělají a proč je dělají. Čtenáře nepřekvapí, že jde o další dobře mířenou taktiku na oslabení výnosů všech zemí EU a cíl je jasný: vyhladovět Evropu! Kreml celou věc vnímá velmi kriticky a zvažuje Čechy nevpustit na Olympijské hry do Soči. Vláda ČR by prý neměla vypouštět takové matoucí informace ohledně Ukrajinské krize takto podle v publikaci s masovým nákladem.

Kurvy v obilí tak zřejmě vyvolají další mezinárodní konflikt.

Nová publikace Kurvy v obilí

R.E.K.L.A.M.A
udělejte si domácí pohřebiště. Návody na balzamování ve vaně. 100 způsobů likvidace sousedů jen s 50 litry octa! To vše a praktická špachtle k tomu jen za 18 Kč.

Nefunkcionalismus vítězí nad pravdou, láskou i nenávistí

2. 2. 2014 22:41 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Architekt David Černý, tvůrce Manifestu nefunkcionalismu, jistě nečekal, jaké pozdvižení způsobí. Radní na Magistrátě v pátek potají odhlasovali nový územní plán, který počítá s celkovou asanací Starého i Nového města, a to právě v duchu nefunkcionalismu.

„V pořadí již druhá asanace vnitřního města je rozdělena do tří etap,“ říká vedoucí odboru správy majetku Magistrátu Svoboda. "V první etapě se zaměříme na stavby, které zasluhují největší pozornost. Jedná se především o Národní muzeum, jehož budova je dlouhodobě v žalostném stavu. Již schválené tři miliardy korun použijeme na šetrnou, nefunkcionalistickou rekonstrukci."

 

Václavské náměstí - první etapa - rekonstrukce Národního muzea

Václavské náměstí - první etapa - rekonstrukce Národního muzea

„Ve druhé fázi budeme postupně rekonstruovat přilehlé objekty,“ pokračuje Svoboda. "Do každého objektu navíc umístíme kamery, aby se kdokoli mohl podívat dovnitř z pohodlí domova."

Václavské náměstí - druhá fáze - postupná rekonstrukce

Václavské náměstí - druhá fáze - postupná rekonstrukce

"V poslední fázi počítáme s celkovým zalitím Nového i Starého města do betonu, a to dle projektu arch. Jana Kaplického post mortem. Naše památky nejen že zůstanou zachovány v nezměněné podobě pro několik stovek dalších generací, ale přežijí i jaderný výbuch," pochvaluje si plán Svoboda. Podobnou metodiku prý použili před dvěma tisíci lety v italských Pompejích a dodnes těží z turistického ruchu.

Václavské náměstí - dokončení asanace

Václavské náměstí - dokončení asanace

R.E.K.L.A.M.A
Pro případ předávkování čtěte příbalový leták.

V Praze byla postavena první nefunkcionalistická stavba

30. 1. 2014 16:50 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Až donedávna se architekti domnívali, že architektura má mít (či měla by mít) nějaký smysl. Tomuto názoru se konečně postavil původně umělec, nyní i architekt, David Černý. Posunul vnímání architektury do roviny postmoderny, když zavedl směr zvaný nefunkcionalismus.

"Že se v tom nedá bydlet? A kdo říká, že by se v domě mělo dát bydlet?" táže se v úvodu svého Nefunkcionalistického manifestu. "Nefunkčnost, to je architektonický záměr. To je přidaná umělecká hodnota."

Nefunkcionalistická architektura je pomalu akceptována i veřejností. Ostatně, byl to právě Černý, kdo nechal v Praze postavit první takovou stavbu, Památník sýru ementálského typu. Stavba vypadá jako obří ementál, ale kdo by hledal v dírách okna, hledal by marně. „Nefunkcionalistické domy žádná okna nemají,“ upřesňuje Černý, "proto jsem za Nefunkcionalismus obdržel Nobelovu cenu za ekologii. Teplo z nefunkcionalistických domů nemá kudy unikat, a vlastně ani není kudy do nich vstupovat, takže jsou zcela pasivní. Vlastně to ani nevypadá jako ementál."

V památníku Sýru na vnitřní stranu děr (které nejsou dírami v pravém slova smyslu, nýbrž pouze postmoderními odkazy, majícími navodit pocit děr) umístil Černý obrazovky. "Výhled z oken si návštěvník památníku může zvolit podle své libovůle. Vlastně se tam žádný návštěvník nedostane, ale to je další z kladů celé stavby."

Ve stopách Černého pokračuje také architekt Jan Kaplický, nyní již post mortem (neplést si se známou českou zpěvačkou!) Své domy staví nejen bez dveří a oken, ale zalévá je celé do betonového kvádru, takže navenek nevidíte vůbec nic. „Jde pouze o ten pocit, že tam něco hezkého je,“ říká Kaplický. „Jak jste si všimli u mého návrhu knihovny na Letné, mám rád pestré barvy a přírodní tvary,“ pokračuje Kaplický a předkládá nám k nahlédnutí katalog své současné tvorby. "Například zde. Tento rodinný domek ve tvaru futuristického vesmírného plavidla barvami přímo hýří, " ukazuje prstem na šedý kvádr. 

Praha a Brno se v brzské budoucnosti dočkají dalších nefunkcionalistických staveb. V obou městech se počítá s výstavbou celých sídlišť. Jedinou otázkou je, zda návrhy vytvoří Černý nebo Kaplický, a tedy, bude-li či nebude celé sídliště zalito do betonu. Betonářská lobby, samozřejmě, preferuje Kaplického variantu.

Ředitel Ing. P. Vostrý ze Sdružení realitních kanceláří si nový směr pochvaluje a doslova říká „takových neobyvatelných sýrů můžeme nasekat kolik chceme a nebude nám to negativně ovlivňovat cenu nemovitostí“.

Akualizace: Česká asociace Architeků se domnívá, že Černý je opět pouhým plagiátorem. Ing. Arch. Pavel Nebezký to dokládá svou vlastní rekonstrukcí rodinné vily v ulici Karlická v Radotíně. „Žádná okna tam prostě nejsou“, tvrdí a dokládá to fotografí vilky. Zároveň ale přiznává, že vchod ještě nezabetonovali. „To je určitý pokrok v koncepční architekruře“, říká.

Nefunkcionalistická vilka v Radotíně

Nefunkcionalistická vilka v Radotíně

 

R.E.K.L.A.M.A
Rychlá úleva od idiocie.

PF 2014

31. 12. 2013 09:17 - Kultura - Standa Skandál

Redakce Hrbatova Kostelce našim věrným čtenářům přeje šťasný nový rok 2014!

Přejeme vám nejen šťasný nový rok, ale i plno naprosto neuvěřitelných, nevšedních a absurdních zážitků, právě takových jaké přináší život pravých libertinů. Pozvedněme číše na slavnostní příblitek!

Tak šťastnej a veselej i nalitej!

 

Krátke zprávy:

V Japonsku v prefektuře Fukushima, kde poklesla radiace, si milenci dávají rande v plynových maskách aby si tak chránili své zdraví.

Rande blízko Fukushimy

R.E.K.L.A.M.A