Vaření v extrémních podmínkách #2
Kreativní vaření je nuda. Návodů, jak vařit každý den něco jiného, najdete na internetu spousty. Ale kdo má na to pořád náladu?
Minule jsme se dozvěděli, jak vařit v extrémních podmínkách hotelového pokoje. Dnes uvaříme rýži dvou barev - pálivé jídlo na čínský způsob.
Podmínky jsou opět extrémní: už je tam jen rýže a hořčice.
Rýži při vaření pokud možno nepřipálíme (1/3 rýže, 2/3 vody a nemíchat!) Přidáme hořcici dle chuti.
"Je to tak jednoduché!" říká Zdeněk Poblrajch. "Žádné zbytečné chození do obchodů. Žádné zbytečné exotické ingredience. Teď už stačí jen popřát Guten Apetit!"
Upozornění: Člověk by čekal, že plnotučná hořcice bude též funkční, ale není tomu tak - je na poblití. Zítra však můžete vyzkoušet variantu „kečup“ (tzv. americkou rýži). Nakonec, když dojde rýže, kečup lze jíst i samotný, čímž odpadne i veškeré vaření.