HRBATŮV KOSTELEC

Zdeněk Bakala vydal memoáry s názvem: To jsem vás ojebal!

13. 12. 2014 19:33 - Kultura - Standa Skandál

Zdeněk Bakala žijící toho času na Belize vydal svoje privatizační memoáry s názvem: To jsem vás ojebal!

Bakala se ve svých memoárech moc netají, nicméně přiznává, že na tunely typu LTO neměl. „Hlavně jsem byl ješte mladý a blbý“, dodává.

...Svědomitý český student s iniciály Z.K. toho času pobíhající po chodbách amerických univerzit si našel svého amerického dědka mluvícího napůl maďarsky a navrhnul mu báječný kšeft.  „Víte my v Čechách privatizujeme OKD“, naznačil kam míří. Americký dědek se zaposlouchal, znaje metodiky českých privatizací.     

"Nakonec jsme se dohodli, já dosanu třetinu, oni dvě třetiny a pak to celé prodáme na burze se zbrusu novým názvem.", popisuje rámec nápadu. Problémy dělal zpočátku nenažranej Standa Gross, ale nakonec přecijenom povolil, i další povolili, a přiklepli nám to za šestinu ceny. Museli jsme najít pár bílých vraníků, kterým jsme to dali cash, aby ten odhad trochu podsekul. Celé to strašně spěchalo, rok 2004 ekonomika rostla a museli jsme to stihnout brzy, hlavně aby se nezměnila vláda a ty ceny nám beztrestně prošli a celé to šoupli v provedení NWR na burzu a tak to celé prodali dalším pitomcům a celé se to zlegalizovalo. Bylo to za pět minut dvanáct, však víte, pak 2008/9 ten pád do senkruvny, to uhlí už je neprodejné.

R.E.K.L.A.M.A
Odkládejte svůj čas na horší časy! Vaše Časová spořitelna, a.s.

"Sere mě ale Babiš, taky si přišel na svý a teď do toho rejpe!", rozezlil se v rozhovoru o memoárech Bakala.

Nakonec příběhu ale Ján Fabián z OKD trvá na zasypání celého toho hrobu - dolu Paskov.

R.E.K.L.A.M.A
R.E.K.L.A.M.A
i bez vaření, dodává Lovochema Lovosice.

Ta pravá kniha o Havlovi

1. 12. 2014 15:26 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Jediný autorizovaný životopis a nikdy nepublikovaná divadelní hra vycházejí současně v nové knize Edy Krisseové.

Václav Havel, s podtitulem Vyprávění o kladném hrdinovi, je Havlův životopis skrytý v absurdní hře. „Hranice mezi absurdní hrou a Havlovým životem nebyla ještě nikdy tak absurdní,“ říká Krisseová.

Hra má název Procesí a volně navazuje na Kafkův Proces. „Našla jsem ji na záchodě Vojenské nemocnice a upravila ji tak, aby byla stravitelná většinovému čtenáři,“ pokračuje Krisseová, která byla Havlovou ošetřující sestrou.

O co ve hře jde?

Hra začíná na Národní třídě odhalením Havlovy busty. Následuje průvod k Hradu, kde hra končí.

"Tak jako u většiny mistrových her, ani zde není děj podstatný. Genialita autora spočívá v absurditě celé věci," vysvětluje Krisseová. "Ve hře také najdeme mnohovýznamovou symboliku, kupříkladu zmíněný Hrad představuje Kafkův Zámek."

„Snad jen WC představuje WC,“ míní kritik Jiří X. Měnesed, který ke knize napsal ve světlé chvíli doslov.


V Síni kávy Starbucks je plno. Kde domov můj? zpívají politici s dětským sborem Bambini di Prágl. Stahují turínské roucho z hlavy Velikána a Michael Kocáb pronáší slova lásky. Není ho přes cvakající závěrky fotoaparátů slyšet, ale pokud chcete, najdete to na netu.

Dětský sbor: Óóoo kladný hrdino Havlééé! Óooo kladný hrdino Havlééé!

Pak se polici klaní ještě bustě Petra Pitharta, který stojí opodál v KFC, aby se konečně vydali s občany k Hradu. 

„Tudy kráčely dějiny,“ říká Bohuslav Sobotka, kráčící Národní třídou ve šlépějích Velikána a mávající červenou kartičkou.

---

Na Malostranském náměstí se k lidu připojuje procesí poslanců vedené Zdeňkem Bakalou. Na stříbrném podnose nesou zlaté prase a unisono chrochtají na počest Velikána.

Kardinál Duka jde za nimi. Zavěšen ruku v ruce s Halíkem nesou duhový kříž s přibitým Martinem C. Putnou.

"Nechť je Havel svatý!" hřímá Putna z kříže a stojí mu péro.

Procesí se symbolicky zastavuje v každé hospodě, kterou měl Velikán rád.

„Je naší povinností, dát si zde symbolické pivo,“ povídá Bohuslav Sobotka. "Na Václava!"

--- 

Takových zastávek učinili celkem 14.

Putna jim pak z kříže upad

a na Hrad už nedošli.

(mezitím jen přítomní uhlobaroni rozhodli, že Zámek Horní Jiřetín zbouraj
a zas bude chvíli teploučko)

R.E.K.L.A.M.A
Pojďte se k nám udělat do Xindlu!

Marek Eben vydal nové CD: Čas holin a PVC

24. 11. 2014 08:18 - Kultura - Standa Skandál

Skladatel a hudebník Marek Eben vydal nové CD: Čas holin a PVC, jde o další analogové politické CD bratří Ebenů plné analogů s dobou.

Sám autor doslova „přezul“, po Praze prý chodí v holinách, gumových rukavicích s PVC pláštěm. „Někdy mám s sebou i plynovou masku, to když jdeme natáčet naživo“, říká umělěc. "Při návštěvách redakcí bulvárních deníků, zvláště pak Plesk, TV Hovna a TV Hnoj zvažuji pořízení protichemického obleku. No znáte to, takový ten na ebolu. Já už si tam připádám jak když spadnu do senkruvny", říká Marek Eben na adresu povalujících se výkalů v kancelářích českých deníků.

Čtěte také: Zaměstnanci močí pod sebe.  Úklid u Bakaly pokračuje, na řadě jsou výkaly.

R.E.K.L.A.M.A
časopis který vidí pod povrch

"Tyhle stoky jsme umělecky zhudebnili právě v písních  Čas holin a PVC, Sbohem a šáteček a Hoviny. Ale už píšu na další desku píseň 120 dní sodomy v deníku Plesk. Skladba Tsunami je plná katarze a očištění od všech těch mediálních sraček" vysvětluje obsah nového CD Eben. „Skladby K Posrání a Klystýr jsme nakonec vypustili a přesunuli do dalšího CD, které bude sra*ek doslova plné“, slibuje Eben.

"Naposledy jsem točil pro Českou Televizi další díl Na Plovárně s Milošem Zemanem, a to už v celé výbavě i s plynovou maskou. Ono to z něho totiž táhne a nemůžu se zbavit pocitu, že mě Miloš pozvrací", vysvětluje změnu image Marek Eben.

Marek Eben - Na Plovárně s Milošem Zemanem

Marek Eben po návštěvě redakce bulvárního denníku Plesk

R.E.K.L.A.M.A
Srovnejte si dodavatele cyklonu B. Ušetříte průměrně 1 850 Kč ročně. Nezávazně a zdarma.



R.E.K.L.A.M.A

Film Díra u Hanušovic nadchnul diváky

14. 8. 2014 19:56 - Kultura - Standa Skandál

Nový česko-ruský film Díra u Hanušovic získává nejvyšší ocenění za dramaturgii, scénář a kameru.

Námět filmu  Díra u Hanušovic je denodenní život v nějvětším diamantovém dole Mirny v Rusku.  Učitelka němčiny Maruna (Tatiana Xylen Vilhelmová), toho času hospodská, se snad nikdy nevdá.

R.E.K.L.A.M.A
V institutu alternativní léčby AKTIP pro vás zorganizujeme profesionální psychohry i jiné psycho.

V malém městečku Mirny je o vhodné muže nouze: nerozhodný starosta (Ivan Trojan) tráví hodně času v traileru a čeká na svého jelena (největší diamant, který by ukradl a zmizel z Díry), dětsky naivní Oline (Jaroslav Klesl) je okolím považován za neškodného vesnického blázna a klempíř Kódla (Lukáš Pastiňák) se s chutí močí na každou sukni. Maruně na klidu nepřidá ani její hysterická matka (Johanna Těreškovová), o kterou spolu se sestrou Jarunou (Lenka Lobotomová) pečují. Když navíc Jaruna využívá první příležitosti a odjíždí po boku postaršího Rusa Igora Valilijeviče do Moskvy, zůstává Maruna doslova v „Díře" s matkou, nápadníky a diamanty sama. 

R.E.K.L.A.M.A
nabízí nejnutnější soudní výlohy: Pohmožděniny po pádu z kola - 20.000 Kč, Oční monokl stereo (zákrok na obou očích) - 15.000 Kč, Kulhání medium a nemoc se soustředit na 1 den - 10.000 Kč, Terapie vlakem - 50.000 Kč. Naše reference: David Rath, Iveta Bartošová

Jednoho dne však u Hanušovic dojde k nečekané události. Díra se zasype a všechno je zase hezky česky - v pérdeli.

Generálním partnerem filmu je GAZPROM.

 GAZPROM - energie českého filmu

R.E.K.L.A.M.A
Srovnejte si dodavatele cyklonu B. Ušetříte průměrně 1 850 Kč ročně. Nezávazně a zdarma.