Vaření v extrémních podmínkách #3
Včera jsme se dozvěděli, jak uvařit rýži dvou barev. Jelikož se stav zásob nezlepšil, ba zhoršil, nastává krize.
Naštěstí se objevil balíček poslední záchrany - špagety. Dnes si tedy dáme špagety s máslem, spaghetti nell'intestino.
"Tak se do toho pusťme!" říká Zdeněk Poblrajch.
"Je to jednoduché: Vodu osolte a špagety uvařte. Vaříte-li špagety ze semolinové mouky, šetřete s vodou, protože se nerozvaří, ale efektivně nasáknou veškerou vodu, kterou pak nemusíte zdlouhavě vylévat."
„Ale pozor, pokud se vám povede špagety připálit, jedná se o jiné jídlo - spaghetti carbonara, nebo-li pravé české “karbonéro". Ale to až v nějakém příštím dílu."
Semolinová mouka má, podle Poblrajcha, také tu výhodu, že efektivně zalepí jak žaludek, tak střeva a na delší dobu zmizí pocit hladu.
„Aby šla semolina pozřít, proto je tam to máslo,“ dodává Poblrajch. "Ale samozřejmě ho můžete nahradit olejem, nechávám to na vaší kreativitě."
"Lze přidat také kečup, výsledkem čehož jsou náročnější spaghetti americani. V tom případě zapíjejte velkým kafem."