Tokijská undergroundová restaurace nabízí dětské porce
Tokijská undergroundová restaurace Libové maso nabízí delikatesní dětské porce. V japonsku totiž přichází do módy nové dětské lahůdky. Jde o opravdové masité speciality říká japanosouložka Hladová.
TOKIO - Jako první tokijská restaurace Libové maso nabízí dětské porce. Jde především o speciality vyrobené z libového, dosud nenarozeného dětského masa. "V japonsku se podrařilo prosadit legislativu, která umožňuje zpracovávat a pojídat lidské zárodky ještě před narozením. Využijí se tak embrya z potratů„, vysvětluje japanoložka Hladová a dodává: “Víte, japonci jsou opravdu gurmáni a live sushi nebo jedovaté ryby jim opravdu nestačí." V menu prosnulé tokijské restaurace tak můžeme nalézt vynikající ručičkovou polévku, nebo obalované nožičky na kmíně. Bohužel vnitřnosti jako ledvinky nebo játra se zatím nepodávají, jelikož embrya je nemají vyvinutá. Jedinou vyjímků dělá zapékaný brzlík s brokolicí a krémovou omáčkou z novorozenecké krve.
Aktualizace: Ministerstvo financí pracuje o novele zákona, který umožní export bioodpadu z babyboxů do zahraničí. Uvažuje i o zavedení tzv babišboxů pro domácí výrobu podobných levných delikates.