HRBATŮV KOSTELEC

Popularita žumpotápění ve světě roste

26. 6. 2018 06:55 - Zdraví / AKTIP - Alexandr Kosodřev

Už se nepotápějí jen Češi, ale i Italové, Maďaři, Turci, Ukrajinci, a nově i celé USA. A to díky českému centru terapie žumpotápěním AKTIP.

Vše začalo před několika lety v Itálii. "Náš kouč, Petr Růžička, se žumpotápění věnuje od svých 15 let. Na dovolené v Itálii ho to přestalo bavit u moře, a proto vyhledal nejbližší žumpu," říká MUDr. Klímová, manažerka centra AKTIP.

"Růžička Inspiroval několik Italů a naučil je základní triky v župotápění. Od té doby je uznávaným mezinárodním koučem v této disciplině," pokračuje Klímová.

"Centrum AKTIP se s Růžičkou spojilo. Stal se naším senior konzultantem. Rakovinu nejen že umí vykadit, ale i se v ní potopit."

"Díky práci Petra Růžičky jsme redefinovali pojmy. Například „být ve sračkách“ už nemusí nutně znamenat být v nesnázích. Naopak, jde o pozitivní zkušenost; znamená to fakt, že jsme se již podrobili účinné terapii žumpotápění. Počáteční ponor je následován už jedině pozitivní cestou vzhůru," uzavírá Klímová.

Sama Klímová nedá na žumpotápění dopustit. V centru AKTIP vybudovala největší žumpu na světě.

 

R.E.K.L.A.M.A
Srovnejte si dodavatele cyklonu B. Ušetříte průměrně 1 850 Kč ročně. Nezávazně a zdarma.

Předtraumatických poruch přibývá

12. 6. 2018 21:53 - Zdraví / AKTIP - Alexandr Kosodřev

Alespoň jedna pětina Čechů trpí předpracovním stresem, který je subtypem předtraumatické poruchy, vyplývá z výzkumu. Stres při ní vzniká z práce, která ještě není.

"Na následky předupracovanosti každoročně onemocní mnoho lidí. Projevy jsou různé, obvykle se předupracovanost demonstruje ve formě činností, které nemocný provádí, ačkoli by je provádět neměl. Dosud se nevědělo, že za tím vším stojí právě tento podtyp poruchy," říká MUDr. Klímová z centra AKTIP.

"Běžný den předupracovaného člověka vypadá tak, že ihned poté co vstane, upadá do stavu, kdy má pocit, že nic nezvládá. Stres z předpráce pak zamezí jakékoli práci a sám sebe navíc prohloubí tím, že úkoly zůstanou nevyřešeny. „Předpracovní stres tak plynule přechází ve stres popracovní,“ upřesňuje Klímová.

"Káva nepomáhá, právě naopak. Jakékoli podpůrné prostředky pouze zhoršují uvědomění si vlastní neschopnosti, a tudíž prohlubují předupracovanost. Není nic, čím by šlo situaci trpícího vyřešit," říká Klímová.

"Prostě neuděláte hovno, ani kdybyste se posrali."

 

R.E.K.L.A.M.A
Odstraníme vaše ego nebo co chcete.

Vaření v extrémních podmínkách #3

24. 5. 2018 12:03 - Zdraví - Alexandr Kosodřev

Včera jsme se dozvěděli, jak uvařit rýži dvou barev. Jelikož se stav zásob nezlepšil, ba zhoršil, nastává krize.

Naštěstí se objevil balíček poslední záchrany - špagety. Dnes si tedy dáme špagety s máslem, spaghetti nell'intestino.

"Tak se do toho pusťme!" říká Zdeněk Poblrajch.

"Je to jednoduché: Vodu osolte a špagety uvařte. Vaříte-li špagety ze semolinové mouky, šetřete s vodou, protože se nerozvaří, ale efektivně nasáknou veškerou vodu, kterou pak nemusíte zdlouhavě vylévat."

„Ale pozor, pokud se vám povede špagety připálit, jedná se o jiné jídlo - spaghetti carbonara, nebo-li pravé české “karbonéro". Ale to až v nějakém příštím dílu."

Semolinová mouka má, podle Poblrajcha, také tu výhodu, že efektivně zalepí jak žaludek, tak střeva a na delší dobu zmizí pocit hladu.

„Aby šla semolina pozřít, proto je tam to máslo,“ dodává Poblrajch. "Ale samozřejmě ho můžete nahradit olejem, nechávám to na vaší kreativitě."

"Lze přidat také kečup, výsledkem čehož jsou náročnější spaghetti americani. V tom případě zapíjejte velkým kafem."

R.E.K.L.A.M.A
Chraňte si své zdraví!

Vaření v extrémních podmínkách #2

23. 5. 2018 20:17 - Zdraví - Alexandr Kosodřev

Kreativní vaření je nuda. Návodů, jak vařit každý den něco jiného, najdete na internetu spousty. Ale kdo má na to pořád náladu?

Minule jsme se dozvěděli, jak vařit v extrémních podmínkách hotelového pokoje. Dnes uvaříme rýži dvou barev - pálivé jídlo na čínský způsob.

Podmínky jsou opět extrémní: už je tam jen rýže a hořčice.

Rýži při vaření pokud možno nepřipálíme (1/3 rýže, 2/3 vody a nemíchat!) Přidáme hořcici dle chuti.

"Je to tak jednoduché!" říká Zdeněk Poblrajch. "Žádné zbytečné chození do obchodů. Žádné zbytečné exotické ingredience. Teď už stačí jen popřát Guten Apetit!"

Upozornění: Člověk by čekal, že plnotučná hořcice bude též funkční, ale není tomu tak - je na poblití. Zítra však můžete vyzkoušet variantu „kečup“ (tzv. americkou rýži). Nakonec, když dojde rýže, kečup lze jíst i samotný, čímž odpadne i veškeré vaření.

R.E.K.L.A.M.A
S balíkem sankcí EU100 můžete čerpat plyn až do 1.9. nebo do vyčerpání! Aktivujte si svůj balíček ještě dnes! Hodně zábavy přeje váš Gazprom.