Kursy extrémního vaření: Francouzská La Sopelsoupe
Dnes si uvaříme francouzskou specialitu La Sopelsoupe přímo ze soplů chřipky Václava Havla pod vedením herr Polheirech.
Ingredience na La Sopelsoupe:
0,5l vody
100g sušených soplů z bavlněných kapesníků
10g mýdla
špetka soli
půlka cibulky, jeden česnek
100g Babišcheese (dodává výhradně Anofert a.s. pod licencí 2009/1545874244)
pažitka
pro gurmány 3 ranní chrchle nebo jeden španělský slimák
Postup:
Kapesníky vaříme 15minut spolu se solí a mýdlem. Až dojde k extrakci soplů, kapseníky vyjmeme. Cibulku nakrajíme nadrobno a česnek propasereme, to vše přidáme do polévky. Po 10 minutách vaření přidáme 3 ranní chrchle nebo jednoho spanělského slimáka. Vaříme celé 5hodin. Nakonec přidáme rozpustit Babišcheese a zasypeme pažitkou.
Podáváme horké.
Kdo je milovníkem horččice, může si do toho nasrat.