HRBATŮV KOSTELEC

V ÚVN hoří. Vznítil se tank s formaldehydem, kreosolem a metanolem

27. 8. 2022 10:55 - Zdraví / AKTIP - Andrey Plenkowicz

V Ústřední Vyjeté Nemocnici hoří. Podle nejnovějších zpráv se vznítil tank formaldehydem a kreosolem.

Metanol, formaldehyd a kreosol. Třaskavá a hořlavá směs VX111 používaná k udržování postdelirního stavu Miloše Zemana přináší v UVN zkázu. Plameny požáru šlehají vysoko na střeše budovy neurologie, kde byl nedávno Miloš Zeman oživován a napouštěn směsí VX111 jeho žaludeční sondou.

Dým je vidět zdaleka. Podle svědků z nemocnice stoupá několik sloupů hustého dýmu a ÚVN je zahalena do černého oblaku.

Vláda požádá Německo a Polsko o pacienty. Máme jich málo

26. 2. 2021 01:52 - Zdraví - Joachim Řitke

Téměř prázdné jednotky intenzivní péče (JIP) děsí nejen lékaře, ale i zdravotní sestry, kterým kvůli tomu hrozí propouštění v první linii. Situace je nejhorší v Královéhradeckém kraji, kde nemocnice v Chebu žije už jen z vody a chlebu.

"Bereme teď i mrtvé, aby byla zaplněna nutná kapacita lůžek. Jinak nás zruší jako tu nemocnici v Letňanech," bojí se zdravotní sestra chebské nemocnice.

Vláda přislíbila zdravotníkům pomoc. Požádá Německo a Polsko, aby dodalo pacienty s covidem a syfilis. Německá kancléřka, Angela Merkelová, takovou pomoc již před časem sama nabízela - šla by si tam dobrovolně lehnout výměnou za Benešovy dekrety.

O přepravu pacientů se bude starat ministerstvo nevolnictví společně s Evropskou komisí. „Zatím vyřizujeme nejnutnější dokumenty,“ potvrdil Jan Blatný (za ANO). „Bude to trvat tak rok až pět let, podle okolností,“ upřesnil.

R.E.K.L.A.M.A
Odkládejte svůj čas na horší časy! Vaše Časová spořitelna, a.s.

Vláda zavádí nový 42 stupňový semafor

14. 11. 2020 13:54 - Zdraví - Joachim Řitke

Parametry protiepidemického systému (PES) na základě osvědčené barevné škály sedmistupňového semaforu a excelové tabulky Vláda opět aktualizuje. Nová tabulka s ještě jasněji vyznačenou barevnou škálou by měla pomoci k lepší orientaci v zaváděných pravidlech a omezeních.

Prymula: Pravděpodobně omezíme počty osob

26. 9. 2020 13:51 - Zdraví - Joachim Řitke

Podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly zatím není možné vyloučit italský ani německý scénář. Příští týden by měla přijít další opatření, která by měla omezit počty osob.

Budete se inspirovat Německem?

Inspirace bude nepochybně z celého světa, ale půjdeme vlastní cestou. Tábory Svornost I a II jsou velmi inspirativní. Některá opatření ze zahraničí budou určitě aplikována i u nás. Označování hvězdou a trojúhelníčkem doplní čtvereček a červený puntík. Budeme je udělovat podle úspěšnosti sebetrestání.


Mluvil jste o omezení plesů a tanečních, podle vás by se měla omezit pánská a dámská volenka. Jak jste to myslel?

To nebyl návrh z mé hlavy, navrhl to ministr Hamáček. Konkrétně řekl, „zavřít až zčernají“.


Není možné, že by se v budoucnu taneční a podobné akce pozastavily úplně?

Možné je všechno. Bude vytvořen balíček restrikcí na další týden. Pozastavíme to celé.


Vylučujete scénář, který se objevil v Itálii?

Vyloučit není možno nic. Opakuji to, co řekl ministr Hamáček, „zavřít až zčernají“. Budeme dusit a aplikovat další opatření.


Mluvil jste o tom, že světlo na konci tunelu je vakcína. Zatím není žádná k dispozici, ale o její vývoj se snaží mnoho států a společností. Je nějaká, která se podle vás vyvíjí slibně?

Zatím na mě dělá dobrý dojem ruská vakcína Novičok, která v tuto chvíli byla pozastavena kvůli komplikacím. Myslím tím nevalný stav toho Navalného. Tam se to evidentně nepovedlo, něco bylo podceněno.


Kdy jste poprvé dostal od premiéra Andreje Babiše nabídku vést ministerstvo zdravotnictví? Rozmýšlel jste se dlouho?

To bylo až během víkendu. Pak to šlo extrémně rychle a rozmýšlel jsem se velmi krátce. Uvědomil jsem si, že to těžko mohu odmítnout. Vzhledem k těm mým čínským aktivitám. Ministr Vojtěch odvedl kus práce, ale já teď zařídím něco jiného, daleko většího. A rychlejšího. Vstoupím na trůn. Čeká mne práce. Hodně práce. Pro národ. Pro lidstvo. Nikdo nebude trpět, spasím je všecky. Všecky je spasím. Celý svět.

R.E.K.L.A.M.A