HRBATŮV KOSTELEC

Nemocnice se v zimních mrazech promění v márnice a ušetří za plyn

30. 8. 2022 10:39 - Zdraví / AKTIP - Andrey Plenkowicz

Vysoké ceny energií tlačí nemocnice do omezování péče. V zimním období, když vypuknou tuhé mrazy ředité uvažují, že změní způsob poskytování péče. Slibují si především ušetřit.

Úspory za skladovací prostory

"Úspory by mohly být velmi významné a to jak za energie tak i za personál, zvláště pokud budou panovat teploty pod -5 stupňů celsia. Uděláme z celé ÚVN jednu velkou márnici.", vysvětluje změny ředitel ÚVN a hlavní preparátor Miloše Zemana MUDr. Jaromír Zvoral.

Omezení péče

"Jakmile změníme způsob poskytování péče a omezíme operativu, spadnou náklady na desetinu. Stačí najmout zřízence a my s kolekgy odletíme na dovolenou do Karibiku. Bude to taková zajímavá kompenzace za přepracování během Covidu.", těší se na vánoční provoz Zvoral.

Jarní tání

"Problém ovšem nastane a to připouštím s nedostatkem plynu během jarního tání. To by to tady mohlo pěkně zasmrádnout jako zasmrádnul Zeman - a všichni víme jak to s napouštěním kreosolem VX111 dopadlo. Ještě teď nám ty sračky na neurologii kapou ze stropu na hlavu jak to hasiči prolili.", vysvětluje úskalí péče Zvoral.

R.E.K.L.A.M.A
s CK Bomba ještě dnes a poznejte krásy Íránu. Zatím bez amerických turistů. Last minute!

V ÚVN hoří. Vznítil se tank s formaldehydem, kreosolem a metanolem

27. 8. 2022 10:55 - Zdraví / AKTIP - Andrey Plenkowicz

V Ústřední Vyjeté Nemocnici hoří. Podle nejnovějších zpráv se vznítil tank formaldehydem a kreosolem.

Metanol, formaldehyd a kreosol. Třaskavá a hořlavá směs VX111 používaná k udržování postdelirního stavu Miloše Zemana přináší v UVN zkázu. Plameny požáru šlehají vysoko na střeše budovy neurologie, kde byl nedávno Miloš Zeman oživován a napouštěn směsí VX111 jeho žaludeční sondou.

Dým je vidět zdaleka. Podle svědků z nemocnice stoupá několik sloupů hustého dýmu a ÚVN je zahalena do černého oblaku.

R.E.K.L.A.M.A

Vláda požádá Německo a Polsko o pacienty. Máme jich málo

26. 2. 2021 01:52 - Zdraví - Joachim Řitke

Téměř prázdné jednotky intenzivní péče (JIP) děsí nejen lékaře, ale i zdravotní sestry, kterým kvůli tomu hrozí propouštění v první linii. Situace je nejhorší v Královéhradeckém kraji, kde nemocnice v Chebu žije už jen z vody a chlebu.

"Bereme teď i mrtvé, aby byla zaplněna nutná kapacita lůžek. Jinak nás zruší jako tu nemocnici v Letňanech," bojí se zdravotní sestra chebské nemocnice.

Vláda přislíbila zdravotníkům pomoc. Požádá Německo a Polsko, aby dodalo pacienty s covidem a syfilis. Německá kancléřka, Angela Merkelová, takovou pomoc již před časem sama nabízela - šla by si tam dobrovolně lehnout výměnou za Benešovy dekrety.

O přepravu pacientů se bude starat ministerstvo nevolnictví společně s Evropskou komisí. „Zatím vyřizujeme nejnutnější dokumenty,“ potvrdil Jan Blatný (za ANO). „Bude to trvat tak rok až pět let, podle okolností,“ upřesnil.

R.E.K.L.A.M.A

Vláda zavádí nový 42 stupňový semafor

14. 11. 2020 13:54 - Zdraví - Joachim Řitke

Parametry protiepidemického systému (PES) na základě osvědčené barevné škály sedmistupňového semaforu a excelové tabulky Vláda opět aktualizuje. Nová tabulka s ještě jasněji vyznačenou barevnou škálou by měla pomoci k lepší orientaci v zaváděných pravidlech a omezeních.

R.E.K.L.A.M.A
s CK Bomba ještě dnes a poznejte krásy Íránu. Zatím bez amerických turistů. Last minute!