HRBATŮV KOSTELEC

Ze závadné šarže Nurofenu nejde uvařit kvalitní perník, výrobce stahuje lék

6. 9. 2022 17:00 - Zdraví - Andrey Plenkowicz

Nurofen pro děti - jahoda a brusinka, to jsou dvě šarže 0123456 a 6543210 z kterých nelze uvařit pořádnou domácí pálenku z bílého fosforu, kyseliny sírové a pseudoefedrinu. Dokonce i některé varny v čechistanu stojí. V šarži nových výrobků jsou přísadny, které zásadním způsobem snižují výtežnost „domácího pálení“ a vznikají další látky s pachutí. Na webu o tom informoval Státní ústav pro kontrolu léčiv.

Cizorodé látky reagující s katalyzátorem

Přestože je tato šarže na trhu již od června 2020, jedná se o první zaznamenaný případ reklamace týkající se závady jakosti uvedené šarže. Jde tedy o izolovaný a ojedinělý případ,“ uvedl lékový ústav. Důvod stahování této šarže je nález cizorodého materiálu v jednom z balení.

Nurofen pro děti jahoda je navíc jednou z doporučovaných možností, jak rodiče mohou nahradit čípky Nurofen pro děti, které v současné době v lékárnách chybí, protože je české varny už všechny rozvařily a distribuují nový perník z čípků pod názvem prdelník. Výrobci tradičního Prdelníku (kdysi trdelník) ale zásadně protestují a zvažují žalobu.

Takovej perník stojí zahovno, soudí Standa Pepík

I ve farmacii to jde s kopce, nakonec i otevřeme jen poklopce a pochčijem se navzájem,abysme zaplatili za nájem.

R.E.K.L.A.M.A
lehací a sedací práce, přizdistání, odborný dohled. Volejte 777857564.

Nemocnice se v zimních mrazech promění v márnice a ušetří za plyn

30. 8. 2022 10:39 - Zdraví / AKTIP - Andrey Plenkowicz

Vysoké ceny energií tlačí nemocnice do omezování péče. V zimním období, když vypuknou tuhé mrazy ředité uvažují, že změní způsob poskytování péče. Slibují si především ušetřit.

Úspory za skladovací prostory

"Úspory by mohly být velmi významné a to jak za energie tak i za personál, zvláště pokud budou panovat teploty pod -5 stupňů celsia. Uděláme z celé ÚVN jednu velkou márnici.", vysvětluje změny ředitel ÚVN a hlavní preparátor Miloše Zemana MUDr. Jaromír Zvoral.

Omezení péče

"Jakmile změníme způsob poskytování péče a omezíme operativu, spadnou náklady na desetinu. Stačí najmout zřízence a my s kolekgy odletíme na dovolenou do Karibiku. Bude to taková zajímavá kompenzace za přepracování během Covidu.", těší se na vánoční provoz Zvoral.

Jarní tání

"Problém ovšem nastane a to připouštím s nedostatkem plynu během jarního tání. To by to tady mohlo pěkně zasmrádnout jako zasmrádnul Zeman - a všichni víme jak to s napouštěním kreosolem VX111 dopadlo. Ještě teď nám ty sračky na neurologii kapou ze stropu na hlavu jak to hasiči prolili.", vysvětluje úskalí péče Zvoral.

R.E.K.L.A.M.A
Tentokrát žádné demo! Zachraň sebe i svého pejska! Pospěš si, už se to hroutí!

V ÚVN hoří. Vznítil se tank s formaldehydem, kreosolem a metanolem

27. 8. 2022 10:55 - Zdraví / AKTIP - Andrey Plenkowicz

V Ústřední Vyjeté Nemocnici hoří. Podle nejnovějších zpráv se vznítil tank formaldehydem a kreosolem.

Metanol, formaldehyd a kreosol. Třaskavá a hořlavá směs VX111 používaná k udržování postdelirního stavu Miloše Zemana přináší v UVN zkázu. Plameny požáru šlehají vysoko na střeše budovy neurologie, kde byl nedávno Miloš Zeman oživován a napouštěn směsí VX111 jeho žaludeční sondou.

Dým je vidět zdaleka. Podle svědků z nemocnice stoupá několik sloupů hustého dýmu a ÚVN je zahalena do černého oblaku.

R.E.K.L.A.M.A
zhotovení a aplikaci prsních implantátů. Používám výhradně přírodní materiály na bázi dřeva (piliny) a nebo co si přinesete (strčím vám tam cokoli). Dále nabízím vestavěný nábytek. Volejte non-stop 800123456.

Vláda požádá Německo a Polsko o pacienty. Máme jich málo

26. 2. 2021 01:52 - Zdraví - Joachim Řitke

Téměř prázdné jednotky intenzivní péče (JIP) děsí nejen lékaře, ale i zdravotní sestry, kterým kvůli tomu hrozí propouštění v první linii. Situace je nejhorší v Královéhradeckém kraji, kde nemocnice v Chebu žije už jen z vody a chlebu.

"Bereme teď i mrtvé, aby byla zaplněna nutná kapacita lůžek. Jinak nás zruší jako tu nemocnici v Letňanech," bojí se zdravotní sestra chebské nemocnice.

Vláda přislíbila zdravotníkům pomoc. Požádá Německo a Polsko, aby dodalo pacienty s covidem a syfilis. Německá kancléřka, Angela Merkelová, takovou pomoc již před časem sama nabízela - šla by si tam dobrovolně lehnout výměnou za Benešovy dekrety.

O přepravu pacientů se bude starat ministerstvo nevolnictví společně s Evropskou komisí. „Zatím vyřizujeme nejnutnější dokumenty,“ potvrdil Jan Blatný (za ANO). „Bude to trvat tak rok až pět let, podle okolností,“ upřesnil.

R.E.K.L.A.M.A
pasterizovaná homogenizovaná, vhodná i pro kojence. 1l za nebeských 25 Kč. Krucifix, no nekupte to! Vyrábí a dodává klášter řádu Bratří posledních neřestí.