HRBATŮV KOSTELEC

Do konce roku bude v Česku 360 tisíc balení fentanylu, slíbil Válek

25. 10. 2023 09:14 - Zdraví - Joachim Řitke

Sociální drogová politika vlády naráží na nedostatek léků, z nichž je fentanyl extrahován.

„Stát nemá možnost nijak mluvit do tržních mechanismů,“ krčí rameny ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (KRADU-LIDOVĚ).

Obchodní řetězce sice disponují výrobní i skladovací kapacitou a ve spolupráci s Policií ČR je dlouhodobě ověřena i distribuční cesta kokainu a marihuany, avšak pro výrobu fentanylu chybí zdroje. Poslední firma, která jej vyráběla, skončila kvůli tomu, že se všichni zaměstnanci ufetovali.

Multifetamin do škol

Přesto ministerstvo i nadále počítá s dodávkami fentanylu do škol.

"Ačkoli neustále zešťíhlujeme stát, myslíme i na potřebné a uděláme vše pro to, abychom zajistili kvalitní výživu. Každý má nárok na svou denní, kombinovanou dávku," říká Válek a slibuje, že do konce roku zajistí minimálně 360 tisíc balení.

R.E.K.L.A.M.A
Účinný lék proti homosexualitě a jiným ohavnostem. Před upotřebením protřepejte.

Popularita žumpotápění ve světě roste

8. 8. 2023 11:02 - Zdraví - Joachim Řitke

Už se nepotápějí jen Italové, ale i Češi, Maďaři, Turci, Ukrajinci a nově i celé USA. Vyplývá tak z výzkumu, který si nechalo zpracovat centrum zdraví AKTIP.

Vše začalo nevinně. "Pan Růžička z Nového Prdelí u Jičína jel na dovolenou do Itálie a u moře ho to přestalo bavit. Proto vyhledal nejbližší žumpu," říká MUDr. Klímová. "Potápějící se Italové jej inspirovali. Naučil se základní triky a přinesl je k nám."

Růžička si otevřel vlastní kanál a pod pseudonymem Jaroslav Dušek začal župotápění vyučovat. "Zpočátku v rámci cyklu Čtyři dohody, ale nakonec se na to vysral a teď už se jenom žumpotápí."

"Stal se navíc naším senior konzultantem a koučem. Jako mistr světa v žumpotápění umí rakovinu nejen vykadit, ale i se v ní potom potopit až po uši. Jak říká, za všechny ty sračky si stejně můžeme sami."

Léčebná dovolená snů. Přijeďte se popelit do Řecka!

29. 7. 2023 18:58 - Zdraví / AKTIP - Andrey Plenkowicz
Popelení v Řecku je v módě! Dost nebezpečnému slunění!

Popelení v Řecku je v módě! Dost nebezpečnému slunění!

Shořelé ostrovy Rhodos a Korfu nyní nově nabízí popelavé destinace. Léčebný popel v kterém se můžete popelit, dýchat ho, a samozřejmě se koupat v šlemovém moři.

Přijeďte si léčit klouby a lupénku právě u nás! V popelu budete chráněni od nebezpečného UV-B, UV-A a skrze popel dodáte tělu minerály i fosfor! V popelu z aut a plastových sedaček i lehátek můžete svému tělu dodat léčebné polychlorované dibenzodioxiny z uzeného PVC.

Na popeleční středy máme slevy 50% na české pivo a české špekáčky z XINDLu. Dřevěného uhlí na grilování jsou všude kolem tuny.

Vybavení na vysoké úrovni popelení je samozřejmostí

Vybavení na vysoké úrovni popelení je samozřejmostí

(Článek je reklaumní sdělení Ministerstva pro místní rozhnoj Řecka a sanatoria AKTIP .)

R.E.K.L.A.M.A

V Česku přibývá závislých na kartonu

20. 4. 2023 10:42 - Zdraví - Andrey Plenkowicz
Z kartonu lze připravovat makartony i špagety, většina z něj vaří kaše (tzv. "kartuše")

Z kartonu lze připravovat makartony i špagety, většina z něj vaří kaše (tzv. „kartuše“)

Pětina lidí v Česku kouří, každý desátý denně pije alkohol, čím dál tím víc čechů ale konzumuje karton. Velmi oblíbený je balicí karton z balíků České Pošty. Podle zkušeností lékařů s ním má problémy čím dál víc lidí.

Konzumace balícího kartonu jako levné náhražky předraženého jídla způsobuje především zácpy, upozorňuje MUDr. Ladislav Kvasil z kliniky gastroenterologie 1 LF UK.

O benefitech a rizicích kartonu, který se vyrábí z rozemletých krabic převážně z jihovýchodní Asie, se stále diskutuje. Mletý karton zmírňuje pocit hladu a s ním související bolesti břicha, v menším množství má povzbuzující účinky jako kofein, ve větších naopak utlumuje až po koma.

Lidé odvykají běžné stravě a živí se jen kartonem

Karton je však návykový a počet lidí, kteří jsou na něm závislí, stoupá. „V současné době máme informace i z adiktologických služeb o tom, že rostou počty klientů, kteří vyhledávají poradenství a péči v souvislosti s konzumací kartonu,“ říká Pavla Chlamydiová, vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti s tím, že zatím nemají přesná data o počtech klientů.

Příznaky salmonely

Když jsem se poprvé pokusil vysadit najednou karton z Asie i antidepresiva, zažíval jsem něco, co bych přirovnal k dvouměsíční salmonele. Průjem, zvracení, druhý den úporné zácpy a celé dokola. Byl jsem bez energie, celé dny jsem nevycházel z domu a zase se živil karonem. A po zhruba dvou měsících jsem si řekl, že takhle to asi moc dlouho nepůjde a šel jsem k nové psychiatričce a ta mi předepsala nová antidepresiva,“ říká Benjamin. Lékaři mu poté doporučili vysadit pouze karton a léky dále užívat.

Kontroly kvality

ČSAK (československá asociace za karton) navíc požaduje kontroly kvality kartonu, které by vyřadily z trhu balíky a balíčky kontaminované plísněmi a těžkými kovy. „Zároveň věříme, že prodejce kartonu by měl uživatele informovat o potenciálních rizicích spojených s jeho konzumací. Na každém balíku by tudíž mělo být upozornění, že na kartonu může vzniknout závislost a nemá se jíst s lepícími páskami,“ popisuje Podešev.

Falešná úmrtí

Asociace Papírových obalů se však na druhou stranu ostře vyhraňuje proti tomu, že je možné na předávkování kartonem zemřít. „V médiích i z úst politiků jsme již zaslechli několik výroků, z nichž vyplývá, že na karton se umírá. To zkrátka není pravda a tvoří to naprosto nemístnou paniku. Na karton jako takový není zdokumentované ani jedno úmrtí, naopak v zimě příjmeně zahřeje.

Václav Klaus straší z Perníkového Institutu ohrnuje nad kartonem svůj bílý nos. „Něco tak ohavného bych opravdu, ale opravdu nepozřel ani nešňupal“, říká Klaus straší doslova a urovnal na zrcadle kreditkou svou čáru Bílé Dámy.

R.E.K.L.A.M.A
Srovnejte si dodavatele cyklonu B. Ušetříte průměrně 1 850 Kč ročně. Nezávazně a zdarma.