HRBATŮV KOSTELEC

V Čechistanu zbude jenom bída, svrab a neštovice. Stav Úplné Rozesranosti je na 98,3% splněn.

13. 3. 2023 09:06 - Finance - Andrey Plenkowicz

Nadcházející rok ekonomové vidí dosti pesimisticky. Prý to tady bude jenom bída, svrab a neštovice. Zbrusu nové Heslo „NO FUTURE“ z „Country for the FUTURE“ připravuje předseda hnutí Andrej Bláboliš, který zadlužil zemi až po uši.

Ministerstvo průmyslu a odchodu potajmu a narychlo sešrotovalo plakety podniktelům o šťastné budoucnosti, o zemi, která má mít aspoň nějakou budoucnost. Plakety by design už jely jenom na lithiové baterie, stejně jako celá pseudoekonomika.

"Všechno je tu na baterky. Už mi ani ten citrón nefunguje na svícení.", tvrdí náměstek Ministerstva, který si nepřál být jmenován.

Krom opičích neštovic, které se v čechistanu uchytily jako start-up teprve nedávno se nově rozmáhá nákaza svrabu, který zažívá doslova žně. Nákaza roste asi +80% za rok, což je podle ekonomů PÚCHK raketový růst.

PÚCHK je nově zřízený prognostický ústav centrální Hrbatova Kostelce (čteno puch_k), který nahradí odumřelé prvoligové prognostické experty Klause-kikinu straší a Zemaoc'tunga, kteří už dlouho zaváněli a dávali tak svým smradem znát, že něco smrdí ve státě a stádě rozkradeném.

AKTUALIZACE

Docent Vrána z Brněnské Automatické Univerzity (BAU), autor Manifestu a dogtríny Úplné Rozesranosti(R) započal intensivní automatickou spolupráci s PÚCHK. Vrána se nechal slyšet, že Stav Úplné Rozesranosti je na 98,3% splněn a v nadcházejících letech se do těch sraček ponoříme až po hlavu.

R.E.K.L.A.M.A
Jste vůl, že jste si ještě nekoupil krávu.

Vnitro schválilo navýšení rozpočtu Redakce na 134 milionů ročně na tvorbu sraček

13. 12. 2022 11:45 - Finance - Andrey Plenkowicz

Ministerstvo Vnitra schválilo definitivně navýšení rozpočtu Redakce Hrbatova Kostelce na 134 milionů ročně primárně na tvorbu sraček TFN takzvaných tokenizovaných fake-news, kterými se daří usvědčovat řadu dementů.

Tokenizované sračky (TFN - Tokenized Fake News) jsou unikátní informační sračky, které produkuje platforma Redakce. Lidsky řečeno jde o návnady pro analytiku a rozvědku, kdo je jaký kretén. Usvědčit ze stupidity se povedlo např. i senátorku Jana Zwratek Hamplovovou, která přebírá a trousí Vidlákovy kydy. Vysrala toho do elektroměrů prý už hodně. Jiskří to vnich a z některých vychází smradlavý dým.

Do rozpočtu TFN přispívá především polostátní gigant ČEZ.

TFN cílí především na populaci vykazující prahovou stupiditu o intenzitě 0,1 Trump.

Agentura Bad Moody's opět snížila rating Čechistanu

7. 8. 2022 07:46 - Finance - Joachim Řitke

Hodnocení Čechistanu se snížilo z předchozího „depresivní mínus“ na „negativně depresivní bezvýchodné plus mínus - mínus“. „Je to vůbec nejhorší hodnocení v historii hodnocení,“ hodnotí ekonom Tomáš Sedláček. Co to pro Čechistan znamená?

Znamená to dvě věci. Jednak stát nedosáhne na levné půjčky (představte si je něco jako státní Home Credit, jen s tím rozdílem, že nikoli můžete, ale musíte si půjčovat). To zaprvé.

Zadruhé negativní hodnocení znamená signál pro investory, že lidé přestávají chtít nechat si štípat dříví na hřbetě. Jinak řečeno, hrozí riziko, že přestanou pracovat za mrzký peníz, a tudíž investoři mohou přesunout svůj zájem jinam. Nedejbože kdyby jim zrušili ty daňové úlevy. Říká se tomu odliv investic. Pro vás to znamená nezaměstnanost a tak.

Zatřetí to znamená, že stát je v prdeli. Ačkoli to „plus“ před tím dvojím mínus vnímám jako určitý symbol toho, že ještě ne docela; že pořád existuje nějaký prostor k manévrování či aspoň vrávorání. K tomuto zlepšení by mohlo dojít tehdy, kdyby lidé začali zase makat jako dřív, neremcat, na nic se neptat. K tomu dojde, ale teď ještě ne, to až všichni zchudnou.

Pořád je tu ale ta možnost přijetí Eura. Je tu prostor pro tu pomoc, pro ty možnosti nových půjček a nových slibů. Věřím že Euro by pomohlo negativní rating o pár bodů dočasně vylepšit.

Ovšem něco za něco. Každá pomoc něco stojí a tahle finální pomoc Čechistanu se bude muset vyhandlovat výměnou za Benešovy dekrety. Však víte, jde o to Lichtenštejnsko, které je sice mnohokrát menší než Čechistan, zato má mnohonásobně větší vliv v celém světě financí. A má tu taky své historické zájmy.

Státy EU se shodly na kvalitách zemního plynu

27. 7. 2022 13:56 - Finance - Joachim Řitke

Po celonočním jednání se dá hovořit o úspěchu. Státy EU se vyslovily pro jednotnou definici plynu jako tekutého, stlačitelného a potřebného statku.

Po námitce Maďarska byl plyn dále překlasifikován z „potřebného“ na „hodně potřebný“, a to s ohledem na stav, v jakém je (či není).

Občané se proto nemusejí ničeho obávat. „Myslím si, že se nám podařilo vyslat jasný signál,“ říká ministr průmyslu Jozef Síkela, který z jednání odjel až nad ránem zapůjčeným služebním Ferrari. "Důležitá je ta vzájemná komunikace, a to si myslím že funguje."

Senát také již schválil úsporný tarif pro domácnosti. Půjde o dotaci ze státního rozpočtu ve prospěch dodavatelů energií.

R.E.K.L.A.M.A
S balíkem sankcí EU100 můžete čerpat plyn až do 1.9. nebo do vyčerpání! Aktivujte si svůj balíček ještě dnes! Hodně zábavy přeje váš Gazprom.