HRBATŮV KOSTELEC

Smysl života

5. 10. 2017 08:25 - Kultura - Alexandr Kosodřev

Výtvarník a sochař David Černý vytvořil v opravované Staroměstské radnici dílo nazvané Smysl života.

„Využil jsem oprav soch apoštolů a na jejich místa připevnil otáčející se penisy,“ říká Černý. Kromě anděla a smrtky tak v orloji přibyl takzvaný Kruh čůráků, „protože o tom to celý je,“ vysvětluje Černý.

Podle průzkumu, který si nechal zpracovat Magistrát, je v této podobě orloj turisticky úspěšnější. Bylo proto rozhodnuto, že to tak už zůstane. Sochy apoštolů budou převezeny do lapidária na pražském výstavišti, kde pro ně bude postavena nová hala s optimální vlhkostí. „Jde o kus naší historie, který by měl být uchován pro další generace v adekvátních podmínkách,“ potvrzuje primátorka Krnáčová.

Velký rozruch však vzbudila podoba přístavku lapidaria. Fakt, že v nové budově má být také diskotéka a wellness, je prý necitlivý k umístěným artefaktům. „Naopak, ten wellness tam zajistí právě tu správnou vlhkost,“ odporuje primátorka Krnáčová.

Kromě rotujících penisů, které jsou zatím pouze čtyři, budou na zbylé pozice apoštolů dosazeny rotující vagíny a prdele, čímž bude Smysl života uzavřen. „Zrovna jsem úplně vyřízenej po celovíkendovym konkurzu, ale už mám inspiraci,“ potvrzuje Černý. Proslýchá se, že za každou sochu prý obdrží od Magistrátu až milion korun. „Vrátila se mi i můza,“ uzavírá.

R.E.K.L.A.M.A
Jste vůl, že jste si ještě nekoupil krávu.

Divadlo Kompot uvedlo premiéru dramatu Putin AntiChrist Superbomb

20. 9. 2017 07:07 - Kultura - Standa Skandál

První diváci mohli shlédnout dramatickou hru z pera Petra K. Cibulky  Putin AntiChrist Superbomb, která pojednává o spiknutí bývalého Sovětského svazu a Českých Drah vůči celé České Republice. Cibulka uvádí, že i v Českých Drahách máme agenty.


Příběh vypráví strastiplnou cestu tří pasažérů, kteří si najivně zakoupili zážitkovou jízdu Českých Drah kamsi do neznáma. Hra začíná na kontroverzním pseudonádraží Ústí nad Orlicí, kde Stará Dáma v oprýskaných šatech setrvává v póze „býti trnem v oku vedení ČD až do skonání světa“.

Hrdinové Já, Karel a Keno nastupují do vlaku City Elephant, který v mžiku zrychluje na nadsvětelnou rychlost. Vlak se za pár vteřin ocitá na Rusko-České hranici, kde začíná první část dramatu. Skoro nikdo totiž nemá s sebou pas a přitom Rusko stále ještě není součástí nové európské RVHP! Vlakem procházejí ruští celníci a kontrolují doklady (veskutečnosti jsou to ale agenti GRU a vybírají oběti určené ke spolupráci). Kdo nemá pas, toho si přes lupu detailně fotografují a vyžadují na foto Americký Úsměv pod záminkou zjistit, jestli se účastník zájezdu hodí na pozici agenta.

R.E.K.L.A.M.A
Celé dětské tábory to sem jezdí dýchat. Holotropní biodýchánek přímo na komíně, nyní v akci za 999 Kč!

V druhém dějství se vlak ocitá kdesi na Sibiři. Diváci z vlaku sledují vládou amerických států zatajované létající talíře a jiné UFO objekty. „V této části se autoři opravdu vyřádili“, píše kritik Jiří X. Měnesed in memoriam, který shlédl premiéru.

Ve třetím dějství vyjíždí City Elephant do obrovksého kopce až na vrchol, kde zastavuje a trhá se vejpůl. Jedna část vlaku stojí na místě zatímco druhá se nekontrolovaně řítí zpět z kopce (zřejmě s těmi co neprošli výběrem na pozici agenta). Kus vlaku, kterému neselhaly brzdy napadají v zápětí obrovské sibiřské vosy, které dosahují rozměrů až 35cm s cílem naočkovat ruskou propagandu do hlav budoucích agentů.

R.E.K.L.A.M.A
Jedinečná sedací souprava do MHD. Dále průkazky ZTP již od 9999 Kč! Vše k dostání i bez stání.



DISCLOSRUE: Zápis děje ze snáře Standy Skandála.


R.E.K.L.A.M.A
to máte skoro za pár! Doporučuje americký iluzionista David Gutalax.

Filmový debut Amputované kolečko získává všechny ceny Film Fist Karlovy Ovary

14. 9. 2017 18:35 - Kultura - Standa Skandál

Dlouho neznámý, ale přecijenom nadaný - Sebastian Wortys donutil publikum k pláči i smíchu svým debutovým snímkem Amputované kolečko.

„Tolik emocí z obchoďáku jsme nikdy nezažili“, říkají s pláčem nebo s potrhanými bránicemi diváci. Vzniká dokonce charitativní Konto Kolečko se Polámalo (KOKOPO), které vybírá dary na pohřbívání amputovaných koleček z nákupních vozíků.

Už vás nebudeme napínat a jedem!

Za animaci získává čestné uznání poroty.

Páteční žluté Béčko bylo celkem vo hovně

2. 9. 2017 17:41 - Kultura - Standa Skandál

Jiří Kálínek se nám svěřil, že by rád koupil i to hovno. Zeptali jsme se za vás. Kdo je větší prase? O tom v pátečním žlutém Béčku na HOVNĚ!

 

Jirka se taky rád kouká "ale rad se podivam jestli mas nekoho kdo se v tom koupe".

R.E.K.L.A.M.A
Sledujeme za vás nejnovější trendy v uvažování. Studio zdravého myšlení AKTIP. Vykakejte negativní myšlenky.