HRBATŮV KOSTELEC

Nefunkcionalistické sochy Davida Černého zaplavily Prahu

5. 7. 2024 18:18 - Kultura - Ota Prdel

Praha se proměnila v nefunkcionalistické město. V rámci Bienále nefunkcionalismu 2024 zaplavily město sochy Davida Černého, který se rozhodl zalít svá nejlepší díla do betonu, aby přežila následující milion let a kolizi s planetkou menších rozměrů.

Nefunkcionalistická socha v průběhu výstavby, zbývá ji celou zalít do betonu

Nefunkcionalistická socha v průběhu výstavby, zbývá ji celou zalít do betonu

Lezoucí miminka

Lezoucí miminka

Vztyčený prostředníček

Vztyčený prostředníček

Franz Kafka

Franz Kafka

Pamětní deska Václava Havla

Pamětní deska Václava Havla

Obchodní dům Máj s motýlými křídly a dětským hřištěm s dětmi

Obchodní dům Máj s motýlými křídly a dětským hřištěm s dětmi

R.E.K.L.A.M.A
Pojďte je spalovat! Krematorium Praha-Strašnice hledá nové tváře.

Za koncert Sinéad O'Connor zaplatili tisíce, na koncert ale nemohou

27. 7. 2023 08:43 - Kultura - Joachim Řitke

Situaci ohledně již zakoupených lístků provázejí vypjaté nervy a nejistota. Za místa v předních řadách lidé zaplatili čtvrt milionu korun, ale koncert se neuskuteční, protože zpěvačka zemřela.

„Koupili jsme lístky přes agenturu. Od ní jsme se dozvěděli, že zpěvačka zemřela. Nabídli nám alternativní koncert, ale my chceme vidět živou Sinéad O'Connor,“ popsala paní Radka.

„Nám naopak řekli, že nemáme nárok ani na alternativní koncert a peníze zpět nedostaneme, protože koncert se uskuteční s mrtvou zpěvačkou,“ napsala na Facebooku Klaudie Urbanová.

Posečkejte apeluje pořadatel

Pořadatel jí odepsal, ať ještě vyčká, že se třeba Sinéad ještě probere.

I ostatní agentury pod náporem dotazů apelují na ty, kdo chtějí vidět živou zpěvačku, aby se snahou o řešení posečkali. Jenže to je pro mnohé rodiny velká nejistota.

„Vím, že nás spousta lidí bude mít za magory, ale my jsme se rozhodli to risknout a na koncert půjdeme, i kdyby měla zpívat mrtvá, protože spolu to dáme,“ napsala na síti Lucie Jiříčková.

R.E.K.L.A.M.A
Kvalitní netuhnoucí beton - nový hit ve stavebnictví! Tekoucí domy na klíč! NYNÍ V AKCI JIŽ OD KORUNKY!

Nekula za pultem, zbrusu nová realityshow přímo z XINDLu

14. 6. 2023 15:02 - Kultura - Andrey Plenkowicz
Nekula prý rozhodně nebude žena za pultem

Nekula prý rozhodně nebude žena za pultem

Mistr zemědělství a plných bachorů Nekula (za KRADU LIDOVĚ) nekončí. Nekula sice odchází z miniserstva, ale s TV HOVNA bude točit gerontoporno přímo z poza pultu XINDLu.

Nekula ke své rezignaci uvedl, že jako ministr vyvolával laviny slev a prý hrozil krach XINDLu. Nová stafáž Nekuly v odělení lahůdek má prý přinést stabilitu ve slevách.

Nekula za pultem, jak se jemnuje nová realityshow už teď vyvolává kontroverze zvláště u seniorů. Prý čekali, že Nekula prodá i brambory ve šlevě a vono hovno. Nekula ale radí: dokud nebudou ve slevě, radím vám půst. Třeba se vám zjeví to prase Paroubek se svatozáří.

Podle dramaturga Karla Hnojovského to prý má být celé přímo nablité, samé šlevy lahůdek. Nekula se nechal slyšet, že on za pultem prodává jenom zboží v AKCI a to se slevou aspoň -44%! Pařížský za 5,50 Kčs a speciál pro důchodce v posledním tažení nejlevnější karbamátky. Prý se ale nesmí takový důchodce nechat posléze ozobávat supy jako v Tibetu. Hrozil by úhyn zvěře.

R.E.K.L.A.M.A

David Czerný navrhnul nekonveční památník v Letech

26. 5. 2023 16:23 - Kultura - Andrey Plenkowicz
Nafouklá prasata coby alegorie nacistů i bolševiků

Nafouklá prasata coby alegorie nacistů i bolševiků

Srana a vláda vyplatila 100 milionů na rozsáhlý památník v koncentračním táboru Lety, kde stál prasečák od dob bolševizmu. David Czerný navrhnul sousoší, které je možné shlédnout hned u vstupní brány.

Czerný neváhal a dovezl nafouklá prasata od bahna z Itálie, která se před pár dny utopila po povodních. Čuníci prošli speciální cementovou plastinací, takže na dotek jsou jako kameny. "Chtěli jsme z těch fašistických nácků demonstrativně nadělat prasata, ale má to přesah i ve smyslu bolševiků coby prasat na chlup stejných.", komentuje památník v Letech David Czerný.

R.E.K.L.A.M.A
Lyžařská střediska vybavená těmi nejmodernějšími travelátory až na vrchol! Komu nevyhovuje sníh, může zkusit jízdu na trávě.