HRBATŮV KOSTELEC

Rekonstrukce obchodu GUMA pokračuje i přes nepříznivé podmínky

17. 2. 2022 12:09 - Čechistan / GUMA - Budislav Guma, majitel

Opět se po týdnu ozýváme z probíhající rekonstrukce obchodu GUMA. Jak jste si jistě všimli, byly osazeny staré dveře na staré místo a díky usilovné restauratérské práci se podařilo opravit vývěsní štíty tak, aby vypadaly přesně jako před týdnem.

Teď už zbývá jen dokončit interiér a může se otevírat!

Obchod GUMA postihla rekonstrukce

3. 2. 2022 11:52 - Čechistan / GUMA - Budislav Guma, majitel

Minulý týden byly vyházeny regály z dob socialismu, několik tub chemoprénu a jakési letité role molitanu.

Prodavač, který roky tiše sledoval vývoj kapitalismu v Česku (a na dotaz "máte pryž?„ odpověděl “ne, možná příští měsíc" a pak si šel zakouřit před obchod), ten taky zmizel.

Rekonstrukce usilovně pokračuje. Tak snad v další pětiletce se vrátí aspoň ten molitan na původní místo u dveří.

R.E.K.L.A.M.A
Chraňte si své zdraví!

Česká pošta začne od září doručovat lidi

16. 6. 2021 12:23 - Čechistan - Joachim Řitke

Od září letošního roku zprovozní Česká pošta ve spolupráci s Českými drahami přepravu osob. Bude doručovat osoby obyčejně (evkvivalent 2. třídy) i doporučeně (ekvivalent 1. třídy). Mluvčí ČD, Jarmila Pokorná sdělila, že obě varianty by měly být za jednotnou cenu. „Pouze přeprava nadměrných osob bude zpoplatněna dle tarifu Neskladný balík,“ doplňuje.

V průběhu přepravy nebude potřeba prokazovat se platným jízdním dokladem ani přestupovat. „Z Aše do Karlových Varů se pojede přímo přes Brno,“ říká Pokorná.

Další změny se odehrají v infrastruktuře ČP i ČD. Pokorná vysvětluje: "Připravujeme se na digitalizaci. Od roku 2038 budeme osoby doručovat již jen digitálně. Znamená to další zjednodušení a zrychlení přepravy, která bude založena na rozpadu osob na atomy a následném sestavení na cílové poště."

S rozkladem zásilek na atomy má Česká pošta dlouhodobé zkušenosti. „Zatím řešíme opětovné sestavení, ale můžete se nechat pojistit,“ uzavírá Pokorná.

R.E.K.L.A.M.A
udělejte si domácí pohřebiště. Návody na balzamování ve vaně. 100 způsobů likvidace sousedů jen s 50 litry octa! To vše a praktická špachtle k tomu jen za 18 Kč.