Z omáčky Ochutnej Vietnamku vyvinuté na BAU se posralo nejméně sto lidí
Z úspěšné recyklované bioomáčky Ochutnej Vietnamku vyvinuté na BAU se posralo nejméně 100lidí a tím vytvořilo dalších 50 litrů omáčky, která byla rozvezena do restaurací v Hradci Králové.
Pacient č.1 byla dovezená vietnamka se speciální kulturou Salmonella typhi, která nasrala do hrnce na Brněnské Automatické Univerzitě, z které fermentací připravil Doc. Vrána jeho bioomáčku, kterou prodal v bazaru bazos.cz.
"Příští týden předpokládám, že se posere alespoň 1000 lidí a vznikne 1000 litrů omáčky. Za pár měsíců se posere celý Čechistan a bude levné hnojivo na pole Agrofertu", směje se Vrána z BAU.
Recept je prostý. Na kilo hoven, kilo cukru a půl kila mouky.
Vývoj bioomáčky řady Voshitt byl podpořen grantem TAČR projektu „Inovace v Úplné Rozesranosti(R)“.