HRBATŮV KOSTELEC

Česká pošta zavede pravděpodobnostní doručování

5. 8. 2023 18:52 - Čechistan - Joachim Řitke

„V podstatě už to tak funguje, jen od nynějška budeme službu garantovat v rámci nové produktové řady,“ říká ředitel pošty Miroslav Štěpán.

"K dispozici jsou tři tarify. První jsme nazvali Doručení možná."

"Druhý, cenově výhodnější tarif, se nazývá Doručení možná, ale spíše nikoli."

"Třetí tarif cílí na klienty, kteří chtějí uspořit nejvíce: těm nabízíme Doručení za rok, za dva nebo tak nějak vůbec. Výhodou je, že nemusejí chodit na pobočku, která ostatně není."

Česká pošta se chce pod novým vedením dále zaměřit na zmenšovací a fragmentační služby. Adresátovi buď nepřijde nic (tarify Doručení možná) nebo přijdou balíky dva, menších rozměrů, vyhotovené rozříznutím nebo sešlapáním toho původního (tarif Dnes podáte, zítra doděláme).

R.E.K.L.A.M.A

Svatovítská katedrála po letech získá nový zvon

5. 8. 2023 11:43 - Čechistan - Joachim Řitke

Nový zvon by měl slavnostně zaznít již tuto neděli. Do Svatovítské katedrály se vrátí téměř po 70 letech, kdy byl ukraden Němci.

„Zvon Zigfried je vyroben celý z plastu, technologií lití,“ říká zvonař Manoušek. "Srdce jsme vylili výhradně z Braníku."

R.E.K.L.A.M.A

Kupka slibuje: Všichni Češi budou mít blíže k Baltskému moři

4. 8. 2023 08:51 - Čechistan - Joachim Řitke

"My se tam prokopeme, himlscheissdonnerwetter vykopeme tunel, tak nás nikdo neuvidí tak hybaj!" uvedl ve čtvrtek ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Po dokončení tunelu D11 budou mít všichni Češi blíže k Baltskému moři. Mluvil o tom na odpolední schůzce na Hradě s prezidentem Petrem Pavlem.

Podle Kupky přispěje tunel k větší konkurenceschopnosti České republiky.

"Všechno tam těm Polákům vybereme! Tak hněte s sebou a poberte všecko co tam najdete!"